Så skjedde det igjen, og jeg kunne egentlig bare sendt inn samme leserinnlegg jeg sendte inn for to år siden, for igjen har en bil i høy hastighet rast igjennom gågata i Lillestrøm. Det skjedde sent fredag kveld 20 januar i år. Vi ser på videoen at folk snur seg etter bilen forskrekket over den høye hastigheten.

Vi husker bildesperadoen som kjørte igjennom Storgata i 2020 med politiet på slep, hvor det bare var flaks at ingen ble truffet og skadet. I verste tilfelle kan dette ende med dødsfall.

Trygt i gågata

Ordføreren og administrasjonen i Lillestrøm kommune har svart at det er en kombinasjon av varme i bakken og kostnader som er årsaken til at man ikke har sperret innkjøring til Storgata fra Voldgata. Dette er etter mitt syn ikke gode nok grunner til å la være å sikre de som bruker gågata til det den er ment som, å gå i. De fortjener at de kan gå der trygt, uten fare for å bli kjørt ned av biler som kommer kjørende inn i gågata til alle døgnets tider.

Jeg forventer derfor at ordføreren nå tar skikkelig tak i dette og sørger for at det blir en fysisk sperring av gågata fra Voldgata. Jeg har to forslag, det ene er heve og senke sperringer som kan gjøre det enkelt for varelevering og nødetatene å komme inn den veien. Det andre forslaget er en bom, som gjør samme nytten og begge løsninger kan enkelt styres fra både mobiltelefoner, apper og bomåpnere.

Uønsket biltrafikk

Ett av disse tiltakene må komme på plass, og de må komme nå, for uansett om det koster penger å sikre de gående, så er det verdt prisen når vi kan forhindre at liv går tapt.

Nå må det handling til og ikke utredninger og vurderinger. Gågata i Lillestrøm må nå stenges for uønsket biltrafikk fra Voldgata.

Glenn Due-Sørensen, kommunestyrerepresentant (H), Lillestrøm