Gå til sidens hovedinnhold

Nå må du betale for å levere søppel på Øvre også

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. april koster det 100 kroner per tur ned i selve sorteringsrondellen hos ØRAS på Dal Skog.

Grunnet økende befolkningsvekst har det den siste tiden blitt økt trafikkbelastning ved sorteringsanlegget til Øvre Romerike Avfallsselskap (ØRAS) på Dal Skog.

Fra 1. april vil det koste 100 kroner å kjøre ned i rondellen. Kundene slipper å betale for avfallet som tidligere var gratis, men må altså betale for å komme inn i selve rondellen.

Prisene vil ikke endres på avfall som man må betale for å levere. I brukerbetalingen er det inkludert levering av opptil fire dekk, samt to gjennomsiktige sekker med restavfall. Næringskunder vil i tillegg til de 100 kronene bli nødt til å betale moms for de avfallstypene som tidligere har vært gratis å levere.

– Uproblematisk

Kommunikasjonssjef i ØRAS, Kirsten Lundem, tror ikke at den nye avgiften vil bli et problem.

– Vi frykter ingen negative reaksjoner fra publikum, sier hun til RB.

Ifølge kommunikasjonssjefen var avgiften allerede planlagt i budsjettet som ble laget i høst. På sikt vil avgiften tvinge fram økte investeringer og tilpasninger på anleggets fasiliteter.

– Mange har satt pris på at det har vært gratis, men det er også en del som har spurt om når vi skal begynne å ta betalt, sier Lundem.

ØRAS tar også betalt på miljøstasjonen i Hurdal. Her har de ikke fått noen negative reaksjoner så langt.

Spesialavfall fortsatt gratis

Til tross for den nye avgiften vil det fortsatt være gratis å levere noe søppel for privatkunder. Dette er elektroninsk avfall, hvitevarer og avfall som er farlig i private husholdninger.

I tillegg vil det fortsatt ikke koste noe å levere hageavfall, glass- og metallemballasje, samt sko og tekstiler til ØRAS sine returpunkter.

Kommentarer til denne saken