(Nettavisen): Verdens største underholdningsselskap, Disney, lanserte din helt nye strømmetjeneste, Disney Plus, i fjor høst.

Tjenesten ser ut til å bli en knalltøff utfordrer til markedslederne Netflix og HBO, ikke minst på grunn av Disneys enorme katalog av filmer og TV-serier.

Disse inkluderer blant annet Disneys tegnefilmer, Star Wars-filmene, Pixars animasjonsfilmer og verdens uten sammenlikning mest populære filmserie, det såkalte « Marvel Cinematic Universe», som inkluderer «Avengers: Endgame», tidenes mest innbringende film.

Etter planen vil du i fremtiden kun kunne strømme disse filmene ett sted: På Disney Plus.

Til Norge

Nå er det endelig bekreftet at strømmetjenesten også kommer til Europa og Norge.

Disney har nemlig for første gang satt lanseringsdato for forskjellige europeiske markedet.

De vil komme først til Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Østerrike og Sveits 24. mars.

Norge vil komme i neste runde, som så langt er fastsatt til sommeren 2020.

Da vil resten av Norden, Belgia og Portugal følge.

Nettavisen har vært i kontakt med Disney Norge. De opplyser at en mer presis dato ennå ikke er fastsatt.

Billig

Disney har også gitt konkurrentene nok en grunn til å være bekymret; underholdnigsgiganten planlegger nemlig å tilby det enestående innholdet til en svært lav pris.

Disney planlegger nemlig at prisen for adgang til hele Disney Plus-katalogen vil være 6,99 dollar, altså rundt 62 kroner, i måneden. Da det ble annonsert, fikk det investorer og analytikerne til stede til å gispe av overraskelse. Dette er betydelig under hva Netflix krever fra kundene sine.

I Europa vil prisen være 6,99 euro/5,99 pund, eller 69,99 euro/59,99 pund for et år. Den norske prisen vil dermed trolig ligge rundt 70 kroner i måneden.

Dominerende

Disney lanserer en rekke nye serie-storsatsinger plassert i Marvel- og Star Wars-universet gjennom strømmetjenesten.

Det får mange til å tro at Disney, som alene står for 40 prosent av de globale kinoinntektene, og har nylig kjøp konkurrenten Fox, vil i løpet av noen år langt på vei vil overta strømmemarkedet.

- Vi tror at Disney vil dominere over hele linjen på sikt. Du mister nesten pusten når du ser hvor godt posisjonert de er med sine forskjellige tjenester, uttalte analytiker Stephen Paternot i Slated til TechRadar i fjor.