– Vi har vært gjennom utrolig mye gøy og bra sammen. Dette er det beste korpsverden har å by på, sier Ola Gudmundsen (63) som spiller trombone i Lillestrøm Musikkorps.

På lørdag kan endelig Lillestrøm Musikkorps feire sitt 100 + 1års-jubileum– og det gjør de med en storslagen konsert på Lillestrøm kultursenter.

– Det har vært et fryktelig vanskelig år på grunn av korona. Øvingene sa helt stopp, og på et halvt år fikk vi ikke øvd ordentlig. Nå er vi endelig her! sier trombonespiller Ola Gudmundsen (63).

En stor glede i livet

Lillestrøm Musikkorps har satt Lillestrøm på kartet gjennom mange år. Korpset er Norges mestvinnende korps i NM-sammenheng, og har også en andreplass i EM fra 2018.

Jubileumskonserten lørdag 30. oktober byr på storslagen musikk i sjangre fra klassisk musikk til pop - og på en rekke overraskelser. Blant dem er jubileumsverket "Man on the Moon", som korpsets egne saksofonist Øyvind Moe har skrevet, med støtte fra komponistforeningen.

Som 4-åring var Ola Gudmundsen fra Fjellhamar, fast bestemt på å begynne i korps – og på hva han skulle spille. Nå har han vært med i Lillestrøm Musikkorps i over 40 år. Han er det medlemmet som har vært med lengst.

– Jeg har brukt vanvittig mye tid gjennom livet på både korps og musikk. Det er rett og slett en stor glede i livet mitt å få lov å være med. Så lenge musikken gir meg noe kommer jeg til å holde på med det, sier han.

For Gudmundsen har det til tider vært vanskelig å kombinere gleden for musikk med livet ellers. Det har derimot vært en så stor interesse, at korpset alltid har blitt prioritert.

– Det er et utrolig høyt nivå i Lillestrøm Musikkorps, og mye har skjedd siden jeg startet. I 80-åra var det jo mye tull og tøys, ler han og legger til:

– I dag er vi i norgestoppen og har vært det siden 1990 – det er en fantastisk prestasjon, sier Gudmundsen.

Med gjennom tre generasjoner

Oscar Brodahl (19) er den andre generasjonen i sin familie som spiller i Lillestrøm Musikkorps. Han er blant korpsets yngste medlemmer, og er vokst opp i et svært musikalsk hjem.

Under jubileumskonserten på lørdag vil publikum få se han fremføre en unik trompetsolo:

– Det blir veldig fint. Jeg gleder meg bare, og er ikke noe nervøs i det hele tatt. Jeg kommer bare til å stå der og kose meg, forteller han.

Brodahl var først vikar i Lillestrøm Musikkorps. Nå har den dyktige, unge musikeren vært med i over et og et halvt år. Hans største drøm er å en dag kunne leve av musikken.

– Jeg syns det er veldig gøy å spille musikk, og det var derfor helt naturlig for meg å bli med i korpset. Konserten på lørdag vil bli en skikkelig fest for publikum, og det er bare å glede seg, sier han.