– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Romerikes Blad så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør Lars Lier.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID.

Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Trekkes ikke penger

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

I tillegg til alt innhold på rb.no, får våre abonnenter dessuten full tilgang på lokalsatsingene MittLillestrøm, MittJessheim og MittLørenskog.

– Det betyr at du får fri tilgang til alle våre plussartikler. Vi dekker for eksempel koronasituasjonen på Romerike svært tett, både med tanke på smitteutviklingen, framgangen i vaksineringen, situasjonen på Ahus og hvordan pandemien påvirker skolesituasjonen og utelivet. Pandemien har dessuten stor påvirkning på arbeids- og næringslivet på Romerike, og det er et viktig stoffområde for oss. Romerikes Blad er også det første stedet å gå til hvis du vil følge LSK, trafikken, kriminalitetsbildet eller andre hendelser på Romerike. Der sørger vi for å gi våre lesere rask, nøyaktig og oppdatert informasjon, sier Lier.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Romerikes Blad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler på rb.no vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at RBs tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Lier.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese:

Les også

Therese (22) fikk sjokkbeskjed: – Ante ikke at man kunne få dette så tidlig