Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du dra til optikeren for synsundersøkelse igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra mandag kunne blant andre optikerne igjen tilby sine tjenester. Tirsdag åpner Brilleland og Interoptik opp for kundene, men med flere begrensninger.

Siden mandag 16. mars har alle landets optikere holdt stengt for synsundersøkelser. I tillegg har mange stengt sine butikker fullstendig.

Tirsdag åpner imidlertid kjedene Brilleland og Interoptik igjen for øyehelse- og synsundersøkelser. Også alle butikkene kommer ingen til være åpne for varesalg.

– Rundt 40 prosent av butikkene våre har holdt åpent gjennom april for å være tilgjengelig for det vi kaller akutt hjelp. Det har vært vanskelig å drive business den siste tiden, og vi er veldig spente på åpning, sier Frithjof Leegaard, administrerende direktør i Synoptik Norge AS, som driver optikerkjedene Brilleland og Interoptik med en rekke butikker på Romerike.

Avstand, begrenset tid og spørsmål

– De dramatiske tiltakene mot smittespredning har vist seg å fungere her i Norge. Vi er glade for at vi kan bevege oss i retning en normalsituasjon gjennom igjen å tilby øyehelsetjenester til våre pasienter med gode smitteverntiltak i hver butikk, sier Leegaard.

Det betyr likevel ikke at det vil være fritt fram for dem som skal innom lokalene.

– Vi følger de direktivene vi har fått fra Folkehelseinstituttet. Det betyr blant annet at vi vil holde avstand så godt det lar seg gjøre. Det er åpnet for synsundersøkelser, men disse vil gjennomføres uten fysisk kontakt. Vi har også tilgang på smittevernutstyr, forteller Leegaard til Romerikes Blad.

– Vi vil også forsøke å begrense tid med hver kunde. Vanligvis tilbyr vi en grundig synsundersøkelse, men nå vil vi prøve å være raskere. I tillegg er vi blitt pålagt å stille grundige spørsmål til kundene før de kommer, for å forsikre oss om at de ikke er syke, fortsetter han.

– Tar vår del av ansvaret

Folkehelseinstituttet har utarbeidet smittevernsretningslinjer for optikerbransjen, med detaljerte tiltak både for ansatte butikkmedarbeidere, kunder, butikkarealet og for synsundersøkelser av pasienter.

– Vi må alle fortsatt bidra i den nasjonale dugnaden for å forhindre ytterligere smittespredning. Vi tar vår del av dette ansvaret, sier den administrerende direktøren.

BAKGRUNN: Helsedirektoratet: Psykologer og optikere må lukke dørene for å stoppe koronaspredning

Kommentarer til denne saken