Gullet var Grøndahl Jansens første i karrieren. Han lå et godt stykke bak Andreas Leknessund med drøye to mil igjen på den 204 kilometer lange fellesstarten, men hentet opp gullvinneren fra tempoen torsdag og spurtslo 20-åringen.

– Det var hardt i dag, men jeg er i god form og så underveis at jeg var den beste rytteren. Det er veldig stort, den største seieren jeg har til nå, sier Grøndahl Jansen til NRK etter målgang.

Dermed virker formen til Grøndahl Jansen å være i anmarsj før årets utgave av Tour de France som starter i Brussel på lørdag. Der skal han ikle seg de norske fargene på drakten.

– Jeg gleder meg til å kjøre med flagget på drakten ett års tid. Det blir helt spesielt, sier Grøndahl Jansen.

Oppgitt etter spurten

Markus Hoelgård lå alene i front i store deler av rittet, men ble hentet av gruppen med blant andre Carl Fredrik Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Rasmus Tiller med 18 kilometer igjen av rittet.

Så viste Andreas Leknessund krefter med drøye 14 kilometer igjen da han stakk fra gruppen med Hagen, Grøndahl Jansen og Tiller, som hadde fått besøk av Daniel Hoelgaard og Anders Skaarseth. Leknessund klarte nesten å holde ut, men måtte se seg spurtslått av Grøndahl Jansen. Leknessund var meget oppgitt etter at han tapte spurten.

– Han er ung, så han vet ikke helt hvordan man gjør disse finalene, Han må lære seg at man skal holde høyresiden i en sving om du skal forbi, sier Grøndahl Jansen om spurten.

Kristoff langt bak

Carl Fredrik Hagen ble nummer tre. To av de store favorittene i Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var langt bak. Kristoff ble nummer sju, mens Boasson Hagen endte på 11.-plass.

– Jeg var ikke helt på i dag. Jeg var ganske kokt. Det var en ganske tung løype. Jeg følte jeg manglet litt, sier Kristoff.

På kvinnesiden tok Ingrid Lorvik sitt første NM-gull da hun stakk fra hovedfeltet med drøye 25 kilometer igjen.