Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det grunn til å glede seg til jul

Innsendt

I fjor ble juleforestillingen Korona-avlyst. Nå ser Lillestrøm Kultursenter lyst på fremtiden og inviterer til audition til det de mener vil bli tidenes beste juleforestilling.

– Endelig skal vi få sette opp en teaterforestilling igjen, sier Morten Bergheim entusiastisk.

Han er regissør for «Juleskurken», som blir årets store satsning for hele familien på Lillestrøm Kultursenter, julen 2021.

Sammen med produsent Henrik Amundsen ser han lyst og optimistisk på kulturlivet fremover, nå som myndighetene har uttalt at vi ser begynnelsen på slutten av pandemien.

Derfor inviterer de til audition til «Juleskurken» i mars, der de søker etter amatørskuespillere til flere roller.
– Vi søker etter amatørskuespillere fra 8 til 20 år som kan spille «lekmakere», som er julenissens hjelpere. Vi ser også etter en amatørskuespillere som kan spille rollen som «farmor» – en dame i alderen 50 til 70 år, og en mann i alderen 30 til 70 år til å spille «Julenissen». Vi søker også etter «Julie» og «Ingrid, som er jenter i alderen 16 til 20 år og 8 til 13 år. Og ikke minst trenger vi en som skal spille «Ruff» – som er en søt hund.

En unik mulighet – for alle
– Mange fritidstilbud koster det noe å være med på, men vi kan tilby gratis deltakelse takket være våre gode sponsorer og samarbeidspartnere i næringslivet, samt Lillestrøm kommune. Vi er heldige som har dem, for det betyr vi kan gi alle barn mulighet til å være med, sier Henrik Amundsen, som ser at det å være med i en teaterforestilling er en flott opplevelse for både barn og deres foreldre.

– Dette er noe fint de kan gjøre sammen! Mange voksne synes det er moro å bidra med kostyme, rekvisitter og sminke, men det er absolutt ikke noe krav om å være med. Men det som alltid skjer, er at foreldrene synes det er like moro å være med som barna. Så vi ender alltid opp med så flotte foreldregrupper.

Opplevelsene står i kø
«Juleskurken» er en helaftens julemusikal for store og små, som har vært satt opp på Lillestrøm Kultursenter en rekke ganger. Musikalen har etter hvert etablert seg som en tradisjon for både barn og voksne i førjulstiden, og over ca. 7000 publikummere ser forestillingen hver gang.

Men Lillestrøm Kultursenter vil være i gang igjen lenge før jul i år, nærmere bestemt så snart myndighetene bestemmer tidspunkt for åpning. I juni planlegges flere forestillinger av Lillestrøm Folketeaters musikal «Billy Elliot». Deretter vil det gå slag i slag med arrangement av alle slag i byens storstue.

Henrik Amundsen forteller at de får mange tilbakemeldinger fra publikum, som uttrykker et stort savn etter å gå på konserter og teaterforestillinger.
– Det er mange som nå gleder seg veldig til at vi åpner igjen. Derfor er jeg er ikke i tvil om at billettene vil bli revet bort så snart de er i salg.

Meld deg på audition

Morgen Bergheim – som i tillegg til å være regissør har rollen som den populære «Piperenseren» i forestillingen – har forståelse for at mange synes det er skummelt på audition. Han vil likevel oppfordre alle som lurer på om de skal gjøre det, til å komme.
– Det er SÅ gøy, spennende og lærerikt! Uansett om man får en rolle eller ei, vil du ha hatt nytte av å ha vært på audition. Det er masse mestring og lærdom, som er fint å ta med seg videre i livet.

Mer informasjon om audition for «Juleskurken» finner du på www.lillestrom-kultursenter.no

Kommentarer til denne saken