Operasjonsleder Terje Skaftnes ved operasjonssentralen til Øst politidistrikt bekrefter at det har vært en travel natt for patruljene på Romerike.

– De har hatt nok å gjøre.

Stakk fra politiet

Ved siste avkjøring før Rælingstunnelen i retning Lillestrøm, prøvde politiet å stanse en sort Porsche Panamera litt over 23 i går kveld. Bilen stanset ikke, og politiet fikk ikke tak i den.

Har det blitt gjort noe ytterligere med den saken?

– Jeg snakker jo med deg nå, så da får vi håpe det kanskje kommer inn noen tips, sier Skaftnes.

Tre bortvisninger i Lillestrøm

På Rockwood på Strømmen ble politiet ringt om to kranglete personer 00:20. Vekterne ønsket bistand med å få disse bortvist, og da patruljen kom til stedet 00:35, ble en mann i 40-årene fra Strømmen bortvist frem til 12 lørdag.

I Lillestrøm sentrum har det vært to runder med bråk. Politiet ble først ringt 00:45 med beskjed om at det var amper stemning mellom 5–10 personer. Ved hjelp av patruljen endte det med at én person – en mann i 20-årene fra Lillestrøm ble bortvist.

Et kvarter senere ble politiet ringt om problemer på Solsiden nok en gang. Nå hadde en kvinne i 20-årene fra Lillestrøm blitt slått i ansiktet av en mann. To menn i tjueårene, begge fra Lillestrøm, endte med å bli bortvist, og det kan hende kvinnen anmelder slaget i ettertid.

Travelt på Jessheim

Også på Øvre Romerike har det gått hardt for seg natt til lørdag. I 01-tiden kom politiet over en overstadig beruset kvinne i femtiårene i sentrum. Hun hadde kutt i panna, og sa hun hadde falt. Hun ble kjørt til legevakten og tatt hånd om av helse.

På Gulating pub på Jessheim fikk politiet beskjed om fire-fem kranglete gjester. Patruljen fjernet gjestene.

01:40 kom politiet over en mann i tjueårene som urinerte midt i rundkjøringa i Storgata på Jessheim. Han får bot for urinering på offentlig sted.

01:45 ble det meldt fra om slåssing på Elleville Pub på Jessheim, og et par politipatruljer ble sendt til stedet. En person hevdet seg slått av en annen mann. Da politiet kom frem var den ene mannen midt i et basketak med vekterne. Politiet fikk kontroll på mannen, som er i trettiårene fra Nannestad. Han anmeldes både for ordensforstyrrelse og for å ha fremsatt trusler mot politiet. Mannen ble kjørt i arresten.

02:15 måtte politiet bortvise en mann i trettiårene fra Storgata på Jessheim.

– Når det blir så travle netter blir enkelte av meldingene i loggen veldig korte, forklarer operasjonsleder Skaftnes.