Gå til sidens hovedinnhold

Musikalen Billy Elliot spilles i Lillestrøm!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Om snaue tre måneder - nærmere bestemt torsdag 4. mars - er det duket for premiere på musikalen Billy Elliot på Lillestrøm kultursenter.

For første gang i Norge vises en amatørproduksjon av den verdenskjente musikalen. Lillestrøm Folketeater og Lillestrøm Kultursenter, med produsent og regissør Magnus Landaas Skjervold i spissen, står sammen om storsatsningen. Et ensemble på 50 skuespillere i alderen 5–60 år fyller scenen.

I rute på tross av koronautfordringer

Prøveperioden startet med brask og bram i slutten av august, og seks måneder var satt av til øvelser fram mot premieren. Etter drøye to måneder måtte prøvene trappes kraftig ned som følge av smitteutviklingen, og i dag er det kun Billy som gjennomfører ordinære prøver. Resten må inntil videre nøye seg med tekstpugging, sang og dans hjemme i stua.

At situasjonen har skapt ekstra hodebry er det ingen tvil om. Musikalen er krevende på flere plan og mye skal på plass før mars. Likevel er ikke Magnus nevneverdig bekymret for progresjonen. «Jeg kan bekrefte at vi har en svært dedikert skuespillerflokk i Billy Elliot. Konsentrasjonen har vært på topp hele veien, og mange av replikkene satt allerede før første prøve. Jeg tror situasjonen har gjort oss mer effektive. Vi var langt foran skjemaet i starten av november - og med en intensiv periode etter jul kommer vi i mål. Vi gleder oss til å vise dere resultatet».

Historien om Billy Elliot

Publikum tas med til 1980-tallets Nord-England. Til et samfunn preget av finansielle problemer og desillusjonerte gruvearbeidere - men også et samfunn der solidaritet, samhold og vennskap står sterkt. Billy, spilt av Alexander Gløtta (12) fra Rælingen, vokser opp sammen med storebror, far og en dement bestemor. Hans voksende kjærlighet for dansen står i sterk kontrast til miljøet rundt han. Gjennom Elton Johns fantastiske musikk formidles en historie fylt av drømmer, håp og lidenskap. Historien har mange lag; den utfordrer og provoserer – og den bringer fram latter og tårer. Billy Elliot handler om å være tro mot seg selv, og ha mot til å stå opp mot fordommer og tabuer – noe som er minst like aktuelt i dag.

Koronahensyn og refusjonsgaranti på billetter

Det selges et begrenset antall billetter til hver forestilling, i tråd med gjeldende regler. Smittevern vil ha høy prioritet både foran og bak scenen. Dersom situasjonen skulle endre seg, og forestillinger må avlyses, er det refusjonsgaranti på kjøpte billetter.

Årets julegave?

Dersom du vil gi bort en opplevelse fylt av energi, humor, alvor, danseglede, sang og musikk er billetter til Billy Elliot tingen. Ta med hele familien, gode venner og kollegaer. Billy Elliot passer fra åtte år og oppover. Så er det bare å håpe at teaterabstinensen er stor der ute – og det er bare å glede seg! Kjøper du billetter før nyttår får du i tillegg 20 % rabatt hos restaurant Casa Mia i Lillestrøm. Rabatten gjelder samme dag du har billett, så her ligger alt til rette for en helaften. «Over halvparten av billettene som er lagt ut for salg er allerede revet bort – så vær raskt ute med å sikre deg billetter», oppfordrer Magnus.

Billy Elliot spilles på Lillestrøm kultursenter i perioden 4.-7.mars 2021.

Kommentarer til denne saken