Her er de billigste nybilene

Nybil trenger ikke koste veldig mye. Her er tre eksempler: Fra venstre Skoda Citigo, Smart ForTwo Electric og Citroën C1.

Nybil trenger ikke koste veldig mye. Her er tre eksempler: Fra venstre Skoda Citigo, Smart ForTwo Electric og Citroën C1. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Velg mellom fem nye biler til godt under 150.000 kroner.

DEL

(Siste) [Broom.no] Fem års nybilgaranti, skinnende blank lakk og vissheten om at ingen har kjørt bilen før deg. Det kan være fristende å kjøpe helt ny bil.

Blir ikke dyrt

Likevel ender mange av oss opp med bruktbil i stedet. I mange tilfeller fordi vi sparer det verste verditapet og også gjerne får større bil for de samme pengene.

Men nybil trenger ikke å koste skjorta. Nå har vi sett nærmere på de billigste nybilene du per nå kan kjøpe i det norske markedet.

Her er det flere å velge mellom, og prisene per bil er under 150.000 kroner.

1. Smart ForTwo Electric

Denne er ikke bare rimelig i innkjøp, den vil også vært svært billig å eie og bruke. Den lille Smarten er nemlig en elbil. Det betyr lave driftskostnader og alle de andre elbilfordelene i Norge.

Selve bilen er ikke akkurat siste nytt, og du har bare plass til to og litt bagasje. Men hvor ofte trenger du egentlig mer enn det i en elbil med begrenset rekkevidde? Dette er en super bybil, kompakt og lett å manøvrere.

Pris: 129.900 kroner

2. Citroën C1 og Peugeot 108

De kommer fra samme konsern (PSA) og koster nøyaktig det samme: Det er da heller ikke tilfeldig. Dette er nemlig også i praksis samme bil.

C1 og 108 produseres side-om-side med Toyota Aygo på en fabrikk i Tsjekkia. På den måten holder produsentene kostnadene nede på biler som selges i hovedsak på én ting: Lav pris.

Her snakker vi enkle småbiler. Disse to egner seg helt klart best for småkjøring og bybruk. Der føler de seg til gjengjeld hjemme. De er lettkjørte, relativt komfortable og byr på overraskende mye plass, størrelsen tatt i betraktning. Under panseret: En-liters bensinmotor på 68 hestekrefter.

Pris: 132.000 kroner

4. Smart ForTwo 52 Standard

Denne er en generasjon nyere enn den elektriske Smarten, og det merkes på flere områder. Hele bilen føles mer moderne og har bedre komfort.

Den lille bensinmotoren byr på 71 hestekrefter, og det er slett ikke verst i en så liten bil. Bakhjulstrekk hører også med. Men også her kan du glemme å få med deg særlig mye. Det handler om to seter og et helt minimalt bagasjerom.

Pris: 138.700 kroner

5. Skoda Citigo 1,0 Ambition

Femtemann og den dyreste i vår lille oversikt, kommer fra Skoda. Dette er tvillingmodellen til VW up! og slett ikke noe dumt valg hvis du bare skal ha en liten bil til lavest mulig pris.

I denne utgaven har Citigo 1-liters motor på 60 hestekrefter. Utstyrsnivået er høyst begrenset, men du har det aller viktigste. Moderne sikkerhetsutstyr er også på plass.

Citogo har plass til fire og 251 liter bagasje. Det betyr i praksis at den for de aller fleste vil klare jobben som bil nummer to godt.

Pris: 141.900 kroner (ANB)

Artikkeltags