Er dette en ny trend?

Se nøye på denne. Mercedes-Benz CLS Shooting Brake kan starte en ny trend.

Se nøye på denne. Mercedes-Benz CLS Shooting Brake kan starte en ny trend. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dette er verdens første femdørscoupé.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

[Broom.no] Mercedes-Benz har gjennom årene utviklet en svært imponerende stall av bilmodeller. Her finnes det etter hvert noe for enhver smak – til og med en VW Golf-konkurrent.

Men fremdeles er det premiumkundene som utgjør hovedvekten blant eierne av biler med den berømte stjernen på panseret. Og i dette segmentet handler ikke alt om praktiske egenskaper – men også om følelser. Sterke følelser.

Med firedørscoupeen CLS gjorde designavdelingen et stort sprang bort fra resten av modellrekken – og laget en bil som så ut som noe helt eget. Firedørscoupeen fikk sin fødsel – og nå har "alle" de andre fulgt opp.

Nå går Mercedes-Benz først i løypa igjen – og forsøker å skape en ny trend. Du kan like det eller ei, nekte til du blir blå i ansiktet på at dette er en coupe, men uansett er det bare å bli vant med at det nå finnes en bilklasse som heter femdørscoupé.


Bedre plass

CLS Shooting Brake er ikke "bare" en CLS med litt stasjonsvogn-rumpe. Blant annet er akselavstanden økt med 16 millimeter – og bilen er 4956 mm lang.

Den økte lengden kommer først og fremst baksetepassasjerene til gode – men det blir også mer bagasjeplass. Avhengig av om baksetene er lagt ned eller ikke, har du 590 eller 1550 liter tilgjengelig.

Døra til bagasjerommet åpnes elektrisk – noe som blir standard på CLS Shooting Brake.


Fire motorer

CLS Shooting Brake blir tilgjengelig med fire motorer, to diesel og to bensin.

Dieselen 250 CDI kjenner vi fra før i blant annet E-klasse, CLS og ML – det er den spreke men svært gjerrige firesylindrede 204-hks motoren. Med denne er snittforbruket svært lave 0,53 l/mil.

Til tross for det lave forbruket og at vi snakker om en firesylindret motor, er ytelsene slett ikke verst. 0–100 km/t går unna på 7,8 sekunder.

350 CDI, 3-literen med sine 265 hk, er også et gammelt bekjentskap. I Shooting Brake gir den 0–100 km/t på 6,7 sekunder, med et snittforbruk på 0,6 l/mil.

På bensinsiden kommer 350 som innstegsmodell – 3,5-liters V6-eren har 306 hk. Med denne når du 100 km/t på nøyaktig samme tid som 350 dieselen, men snittforbruket blir naturligvis høyere: 0,73 l/mil.

Mens den foreløpig sterkeste modellen blir V8-eren 500 – som byr på 408 hk – suser fra 0–100 km/t på 5,1 sekunder og har en toppfart på 250 km/t.

CLS 350 CDI og CLS 500 er tilgjengelig med 4 Matic firehjulstrekk.

Etter hvert kommer den naturligvis også med enda grommere motorisering. Vi har blant annet kjørt CLS 63 AMG – og lot oss imponere over både kjøreegenskapene, lyden og den rå kraften denne bilen kunne by på.

Den samme motoren vil etter hvert også bli å finne under det lange panseret på Shooting Brake. Da snakker vi 525 hk – og 0–100 km/t på rundt fire og et halv sekund.

Den offisielle informasjonen har blitt sluppet tidligere enn planlagt – men verdenspremieren er i alle fall lagt til bilutstillingen i Paris i slutten av september. Ikke lenge etter vil den være klar for kundene.

Si din mening i kommentarfeltet under: Kommer dette designet til å bli like trendsettende som CLS-en ble som firedørscoupé?

Artikkeltags