– Dieselforbud er urealistisk

Bilimportørene mener et forbud mot dieselkjøring er umuligå gjennomføre.

Bilimportørene mener et forbud mot dieselkjøring er umuligå gjennomføre. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bilbransjen mener et dieselforbud er helt urealistisk.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Bilimportørenes Landsforening (BIL) hevder det i praksis ikke vil være mulig å gjennomføre forbudet mot å kjøre dieselbiler på dager med ekstra stor luftforurensning i Oslo.

Foreningen skriver i et brev til samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) at de ser på vedtaket som helt urealistisk, skriver Dagsavisen.

Foreningen får støtte av leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, som mener vedtaket er useriøst. Fremskrittspartiet var det eneste som ikke stemte for det omstridte dieselvedtaket i hovedstaden.

– Med bakgrunn i de svært mange innvendingene og negative konsekvensene, samt kostnadene et slikt forbud vil medføre, så vet enhver at vedtaket ikke vil bli satt ut i livet, sier Frp–politikeren.

Bilimportørenes Landsforening stiller en rekke spørsmål til Elvestuen, blant annet hvem det er som skal håndtere forbudet og hvordan man skal se forskjell på diesel- og bensinbiler. Etablering av innfartsparkering, varsling av kjøreforbud og styrking av kollektivtrafikken er andre ting politikerne må finne ut av, ifølge BIL. (ANB-NTB)

Artikkeltags