Gå til sidens hovedinnhold

Sjarmerte seg videre i årets Robinson

STRØMMEN: Vita og Wanda Mashadi (22) fra årets Robinsonekspedisjon har skapene fulle av merkevesker og designersko. Her er jentenes beste motetips for våren 2015.

Artikkelen er over 6 år gammel

STRØMMEN: Tvillingene Vita og Wanda Mashadi (22) fra Strømmen har en helt egen kjemi seg imellom. TV2 falt pladask.

Hver søndag kryper tvillingjentene Vita og Wanda spent opp i sofakroken i den lille leiligheten de deler et steinkast unna Strømmen Storsenter.

Søndag betyr Robinsonekspedisjonen, det har det gjort i mange år. Men i år er det de selv som vasser i vannkanten på den hvite stranda på Robinsonøya.

– Vi vet ikke på forhånd hva de viser, sier Vita.

– Så du kan selv tenke deg hvor spennende det er for oss hver søndag, sier Wanda.

Sendte bare en søknad

Det hele begynte med at jentene var på søndagsmiddag hjemme hos moren sin, og som vanlig så de på Robinsonekspedisjonen.

Wanda foreslo at de skulle melde seg på, bare for gøy. Vita sa nei. I smug sendte Wanda inn en søknad likevel. En felles.

– Vi gjør alt sammen, og vi hadde aldri i verden blitt med hvis bare en av oss fikk dra, sier Vita. 

– Nei, aldri, smiler Wanda.

Da jentene kom videre, fikk de egentlig litt sjokk.

–Hvorfor ble dere valgt ut, tror dere?

– Fordi vi ikke er etnisk norske tvillinger, kanskje? Og fordi vi bare er oss selv, og sier akkurat det vi mener. Vi har ikke noe særlig filter, sier Vita.

– Men Vita er mye frekkere enn meg. Jeg er livredd for at hun har sagt noe dumt på tv, smiler Wanda.

Ville bli brune og tynne

Det første intervjuet var i mars i fjor. I mai satt de på flyet til Filippinene.

– Vi tenkte egentlig bare at vi skulle ligge på stranda og bli brune og slanke, men det ble ikke helt sånn. Men vi gikk jo ned i vekt, da, ler Vita.

– Hvor mye gikk dere ned?

–Det kan vi ikke si. For da kan det hende vi avslører hvor lenge vi var på øya, smiler de lurt. 

Første natta var verst

Jentene var utfordrere, og var derfor ikke med i den første episoden som ble vist på tv.

– Vi måtte bo på en øde strand alene i tre netter. Den første natta var det aller verste med hele Robinson. Det var så uvant, med mygg og maur og alle de nye lydene, sier Wanda, og Vita nikker ivrig.

– Og det aller beste var at vi hadde hverandre. Vi har alltid en å prate med om alt.

Motepress på bygda

I dag jobber begge som assisterende butikksjefer. Vita på Follestad på Strømmen Storsenter, og Wanda på Marc by Marc Jacobs i Øvre Slottsgate.

Og moteinteressen delte de tidlig.

– Vi er født i Kongsvinger og vokste opp på Skotterud.  Foreldrene våre er fra Iran, og de ville så gjerne at vi skulle passe inn. Så de kjøpte fine klær til oss. Det endte med at vi ble mobbet på skolen fordi interessen vår for mote ikke passet inn blant de andre, ler Vita.

Og interessen har ikke blitt mindre med årene. Mye av budsjettet går med til merkevesker og Acne-sko, og jentene viser gjerne fram alle skattene.

– Men en ting lærte vi etter Robinson. Vi selger heller unna ting, før vi kjøper nytt. Man får et litt nytt syn på ting etter en sånn opplevelse, sier de.

Herlig energi

Presseansvarlig Anne Martha Leidland i TV2 kan fortelle at kanalen aldri var i tvil om at de måtte ha med tvillingjentene fra Strømmen i årets Robinsonekspedisjon.

– Vita og Wanda er noen av de mest sjarmerende og morsomme kvinnene vi har møtt. De hadde en utrolig sterk motivasjon for å bli med på Robinsonekspedisjonen, samtidig som de nok ikke var helt forberedt på en tilværelse på en øde øy. De har en fantastisk energi, og utfyller hverandres setninger. Vi var aldri i tvil om at de måtte være med, sier hun.

Legger noen føringer

Ifølge Vita og Wanda fikk ikke deltakerne i årets ekspedisjon selv bestemme hva de skulle ha med som personlig eiendel.

– Vi ønsket egentlig å ha med oss barberhøvel og pute. I steden ble de bedt om å ha med sminkepungen vår, forteller jentene.

Leidland kan bekrefte at det stemmer.

– Vi legger noen føringer for hvilke personlige eiendeler deltakerne kan ha med seg. Både fordi ikke alle skal ha med seg samme eiendel, og fordi enkelte ting kan være tenkt som premier i konkurranser. I tillegg ønsker vi at den personlige eiendelen skal representere deltakeren, forklarer hun.

Fakta

I februar startet en ny sesong av Robinson-ekspedisjonen», og nytt av året er at det er TV 2 som har kjøpt rettighetene til å sende den populære reality-serien.

Programmet har gått siden 1999, og ble tidligere sendt på TV3.

Det er totalt 16 deltakere i årets ekspedisjon, pluss to utfordrere. De to utfordrerne er tvillingene Vita og Wanda fra Strømmen.

Kommentarer til denne saken