Anders Mol og Christian Sørum, sistnevnte fra Rælingen, er regjerende europamestre. Nå er de kun én kamp fra å gjenta bedriften etter å ha vunnet 2-1 mot Piotr Kantor og Bartosz Losiak fra Polen.

Finalebilletten ble sikret på dramatisk vis. Den norske superduoen slet mer enn normalt, men hentet fram superkreftene da de trengte det som mest. I tillegg ble de godt hjulpet av en polsk skade da det så som mørkest ut.

Kantor tråkket over etter å ha servet midt i det andre settet og vred seg i smerter på sidelinjen da han fikk medisinsk behandling. Med is og tape fikk det medisinske apparatet stablet spilleren på beina innenfor tidsfristen på fem minutter, men skaden så ut til å hemme spilleren resten av kampen.

Etter kampen var det blandede følelser hos de norske gutta.

– Polen spilte veldig bra og hadde taket på oss. Så ble han (Kantor ) skadd også vinner vi. Det er litt blandede følelser. Det er utrolig gøy å være i en EM-finale, men litt kjedelig at det blir på denne måten, sa Sørum til Norges Volleyballforbund etter kampen.

Tapte første sett

Før skaden så det stygt ut for den norske superduoen, som allerede hadde tapt det første settet og lå under 15–14 da polakken tråkket over.

Sett med norske øyne startet det første settet godt. Mol og Sørum gikk raskt opp i 4-1-ledelse, men Kantor og Losiak kjempet seg inn i kampen og tok ledelsen for første gang i kampen 9-8.

Deretter fulgte de to lagene hverandre til 14-14, men igjen havnet den norske duoen bakpå, 14-17. Mol og Sørum kjempet seg til 19-19, men på den fjerde settballen lykkes det for Kantor og Losiak som vant settet 24-22.

Snudde etter skade

I det andre settet ledet den norske superduoen 11-8, men klarte ikke riste av seg Kantor og Losiak. Det var på stillingen 15-14 Polen at overtråkket fant sted, og det snudde for Mol og Sørum.

De norske gutta tok raskt ledelsen 16-15, og vant til slutt 21-17.

– Vi fikk snakket litt sammen (i skadepausen). Vi fikk konkludert hva vi gjorde feil og hva vi skulle gjøre videre. Det funket det, sa Mol.

I det tredje og avgjørende settet tok Mol og Sørum kommandoen fra start. De lå ett poeng eller to foran Polen før de dro fra mot slutten. Til slutt vant de settet 15-9, og dermed også kampen.

Dermed er Mol og Sørum klar for sin andre strake EM-finale.

Der møter de vinneren av oppgjøret mellom Ilja Lesjukov/Konstantin Semenov, Russland – Martin Ermacora og Moritz Pristauz-Telsnigg, Østerrike.

Finalen spilles klokken 18 søndag.

(©NTB)