Nordmennene slo det tyske paret Nils Ehlers og Lars Flüggen 21-17, 21-18.

Dermed fortsetter verdensenernes utrolige dominans. Dette var Mol og Sørums niende seier i verdensserien. Alle har kommet i løpet av et drøyt år.

Komfortabelt

Etter en jevn åpning, der lagene fulgte hverandre til 5-5, sikret tyskerne et lite overtak da de gikk opp til 8-6. Da giret Mol og Sørum opp og tok etter hvert en komfortabel 20-14-ledelse. Dermed hadde de seks settballer.

Ehlers og Flüggen reddet tre, men kunne ikke forhindre at nordmennene vant det første settet 21-17.

Mol og Sørum havnet bakpå 1-4 i det andre settet. Da tok nordmennene timeout. Det så ut til å hjelpe, for de slo raskt tilbake og var plutselig i ledelsen 7-6. Tyskerne svarte og tok ledelsen 10-9, men nok en gang slo Mol og Sørum tilbake.

De tok ledelsen 15-12 og ga ikke fra seg initiativet. Den norske duoen sikret turneringsseier med 21-18 i det andre settet.

Generalprøve

Den norske duoen gikk enkelt videre fra gruppespillet. I åttedelsfinalen slo de kineserne Wu Jiaxin/Ha Likejiang. I kvartfinalen ble det seier 20-22, 21-17, 15-13 over amerikanerne Tri Bourne og Trevor Crabb. I semifinalen ble den nederlandske duoen Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen slått 21-17, 21-17.

Turneringen i Tokyo går på de samme banene som vil bli brukt under OL i den japanske hovedstaden neste år.

Med seieren i storturneringen i Gstaad tidligere denne måneden ble Anders Mol og Christian Sørum tidenes mestvinnende norske lag i verdensserien. Duoen seiler opp som en klar gullkandidat i OL i Tokyo om ett år.