Gå til sidens hovedinnhold

Modige, muskuløse kaniner til unnsetning

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

De kongelige kaniner fra London

Santa Montefiore og Simon Seabag Montefiore

Illustrert av Kate Hindley

Oversatt av Eva Ulven , MNO, ved Nye Tillen

Bastion Forlag

Denne boken handler om kaniner. Tenker man på kaniner ser man gjerne for seg søte og myke små skapninger. I denne boken møter vi kaniner som både bærer uniform, våpen og kan vise store muskler. Dette er ekte agent-kaniner som løser farlige oppdrag for dronning og fedreland.

Bokas hovedkanin fremstår som en noe usannsynlig helt. Shylo er liten av vekst og har lapp foran øyet. Blant søskenflokken er han en naturlig offer for erting, og moren bekymrer seg stadig for at han skal bli spist eller overkjørt av en jordbruksmaskin. Spenningen starter når Shylo en dag må løpe alt han klarer får å komme unna storebroren Max. Han løper nemlig nesten inn i en gjeng rotter.

Rotter er en av kaninenes største fiender (i tillegg til glefsende hunder). Og disse rottene er spesielt slimete og illeluktende, med kamra rundt halsen, mobiler i belte og nettbrett i labbene. Det blir tydelig både for Shylo og leseren at disse rottene legger lumske planer. Med et må en ganske redd liten kanin bli modigst av alle. Han må legge ut på en farefull ferd fra den trygge landsbygda til London for å finne de kongelige kaniner.

Denne boken er en god blanding av koselig, morsom og spennende. Det handler om hvordan selv den reddest kan være modig når det gjelder. Å finne mot når man har noe (eller noen) å kjempe for.

Boken er fint illustrert, noe som tilfører både humor og driv til fortellingen. Det er et fint språk som gjør boken lett å lese. En fin historie for høytlesning.

Skreve at Anne-Cathrine Kristiansen, Enebakk Bibliotek

Månedens bokanbefaling blir skrevet av bibliotekansatte fra Nedre Romerike. Les flere anbefalinger på bibliotekrom.no»

Kommentarer til denne saken