Gå til sidens hovedinnhold

Mobilvideo skal vise skuespiller banke opp mann

Artikkelen er over 1 år gammel

Skuespiller tiltalt for nytt tilfelle av grov vold.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Mandag møtte skuespilleren i 20-årene i retten tiltalt for 16 forhold.

Han er blant annet tiltalt for vold mot en eks-kjæreste, og for å ha slått til en profilert fotballtrener, etter å ha presset ham for 100.000 kroner. Voldsepisoden skjedde i slutten av august i 2018.

Etter det Nettavisen erfarer skal treneren noe tid etter voldsepisoden ha kjent igjen skuespilleren fra en populær norsk film, som ble spilt inn for noen år tilbake.

Mannen i 20-årene må også svare for anklager om hallikvirksomhet av to kvinner. Han er også under etterforskning i en grov narkotikasak, hvor han er siktet for medvirkning til oppbevaring av et tosifret antall kilo kokain.

Den tiltalte mannen nekter straffskyld for de nevnte handlingene.

Filmet voldshandling

Forrige uke ble det tatt ut en ytterligere tiltale mot mannen som gjelder grov vold. I tiltalen går det frem at den fornærmede mannen ble slått, og deretter kneet og sparket gjentatte ganger i hodet og overkroppen.

Voldshendelsen er filmet på video, som skal ha blitt delt i sosiale medier. Nettavisen har sett den. Videoen viser den fornærmede mannen komme inn i en leilighet. Utenfor bildet dukker plutselig skuespillere opp. Han slår først mannen hardt i ansiktet.

Når mannen bøyer seg ned, blir han raskt angrepet på nytt, nå kneet flere ganger mot hodet. Episoden skjedde 28. august i fjor.

Det er usikkert om den siste voldshandlingen blir behandlet i denne rettssaken.

Dømt i "sexfelle-sak"

Da han kom inn i rettssalen var han iført en mørk grå treningsjakke med hette, sorte bukser og hadde halvlangt svart hår. Han ble eskortert av to politibetjenter.

Skuespilleren er tidligere dømt for flere voldshandlinger, i tillegg til en rekke andre forhold. Han ble blant annet dømt for vold så sent som i august i fjor. I 2013 ble han også dømt og utpekt som hjernen i den såkalte «sexfelle-saken».

Han truet, mishandlet og presset flere menn for penger etter å ha lokket mennene med lovnader om sex med unge kvinner.