Gå til sidens hovedinnhold

Minneord Kai Aage Engedal

Minneord

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at vår gode venn og idrettskamerat Kai Aage Engedal døde 9. april – nær 77 år gammel. Han etterlater seg kone og en sønn. Kai kom til Lillestrøm fra Østfold i godt voksen alder – og han meldte seg straks til tjeneste som fotballspiller hos Lillestrøm/Fram.

I 1969 kom han til Skedsmo og spilte med oss i noen gode sesonger ut på 1970-tallet. Han gikk mye ut og inn av lagoppstillingen, men på sitt beste viste han imponerende forsvarsspill. Når sant skal sies, innsatsen på banen var varierende, men han var svært dyktig med å skaffe inntekter til en skrapet klubbkasse.

Etter sin aktive karriere ble det mest arbeid, bedriftsfotball, golf og mosjonsløp.

I sin yrkeskarriere, ble han svært tidlig ansatt av Frank Varner som hans assistent. Han ble kontorsjef og senere direktør hos Varner. Kai var meget sentral i oppbyggingen av Dressmann-kjeden. Han var også meget sentral i Varners kjøp av store selskaper (Jonas Øglænd-kjeden, Cubus) og flere kjøpesenter. Varner-konsernet vokste til et betydelig konsern under hans ledelse. Kai gjorde også mange viktige avtaler med utenlandske leverandører av kvalitetsklær.

Kai var en av de viktigste pådrivere da Skedsmo-gutta (i 1995) bestemte seg for å møtes regelmessig til lutefisk-kvelder. For den siste planlagte samling, var han ikke i form til å delta. Allikevel kom hans bortgang meget overraskende på hans venner. Kai var alltid opptatt av sine gamle klubbkameraters ve og vel.

Våre tanker går til Helle og Matias som har mistet en god mann og far. Vi kommer alltid til å huske vennen Kai. Vi ønsker å lyse fred over hans gode minne.

Fotballvenner i Skedsmo ved Svein Sørlie

Kommentarer til denne saken