Her må du beregne ekstra kjøretid i dag

MILITÆRE KOLONNER: – Ikke bryt inn i kolonnene. Trafikken kan tidvis gå sakte, melder veitrafikksentralen.

MILITÆRE KOLONNER: – Ikke bryt inn i kolonnene. Trafikken kan tidvis gå sakte, melder veitrafikksentralen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

NATO kommer til Romerike. Det kan påvirke onsdagstrafikken.

DEL

I forbindelse med NATO-øvelsen Trident Juncture 2018, vil det i morgen onsdag ferdes militære kolonner på Romerike. Dette kan få konsekvenser for morgen- og ettermiddagstrafikken, og Statens vegvesen ber trafikantene være ekstra oppmerksomme.

Til og fra Sessvollmoen

Mellom klokka fire i natt og 07.49 vil det kjøre en kolonne på E6 fra Sessvollmoen mot Kvam og i tidsrommet 06.00-8.13 kjører en kolonne fra Sessvollmoen til Kolomoen. I tidsrommet 14.00 til 16.05 kommer en kolonne fra Kolomoen til Sessvollmoen.

Trident Juncture 2018 er en NATO-ledet militærøvelse som arrangeres i Norge i oktober og november. Øvelsen blir den største militærøvelsen i Norge siden 1980-årene og samler over 40.000 deltakere fra mer enn 30 nasjoner. Rundt 130 luftfartøy og 70 sjøfartøy ventes å delta i øvelsen.

– Vis hensyn

– Vis hensyn og beregn litt ekstra kjøretid på de aktuelle veiene i de aktuelle tidsrommene, råder Åsmund Møller Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Mye av materiellet som skal benyttes under øvelsen skal transporteres gjennom Akershus og Oslo. Det vil være stor militære tilstedeværelse i og rundt Sessvollmoen, hvor en del av logistikken for øvelsen blir etablert. På Sessvollmoen vil det bli stasjonert rundt 2.000 deltakere. På Gardemoen vil det bli stasjonert rundt 500 deltakere og ti luftfartøy

Militære kolonner har et annet kjøremønster enn øvrig trafikk. En kolonne kan bestå av inntil tolv kjøretøy og farten vil i mange tilfeller være lavere enn tillatt hastighet.

Artikkeltags