Gå til sidens hovedinnhold

Midt på dagen stanset UP seks ruskjørere: – Skremmende

Fire av dem ble tatt på samme strekning.

– En ruset fører er en for mye, så det er bra at vi får tatt dem, men samtidig er det skremmende at det er så mange, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas.

Det hele startet lørdag morgen da en sjåfør ble stanset på E16 ved Skibak ved Kløfta i Ullensaker.

– UP stanset en bil i en kontroll. Der mistenkte patruljen at føreren, som er en lokal mann i 30-årene, av beruset, opplyste operasjonsleder Ronny Samuelsen til RB tidligere i dag.

Mannen ble tatt med til blodprøvetaking og ble siden anmeldt for forholdet. Det endte også med et førerkortbeslag i tillegg til at bilen var begjært avskiltet, slik at bilen ble avregistrert på stedet.

Kun noen timer etter meldte politiet at UP på ny hadde stanset en fører på E16 ved Skibak der de også mistenkte ruspåvirket kjøring, noe som medførte anmeldelse og førerkortbeslag.

Historien gjentok seg, for kort tid senere ble enda en sjåfør på E16 ved Skibak stanset og mistenkt for å ha vært ruspåvirket.

En fjerdemann skal også ha blitt stanset i det samme området rundt Kløfta, får RB opplyst.

Femte og sjettemann

Klokka 15.08 stanset UP en motorsykkelfører på E16 i nærheten av Jessheim.

– Her viste det seg at føreren ikke hadde gyldig førerkort. Det ble også tatt en spytteprøve som slo ut. Han ble dermed framstilt for legevakt for blodprøve og anmeldes for disse forholdene, opplyser operasjonsleder Aas.

Etter dette skulle det ikke ta mer enn 18 minutter før nestemann ble stanset og mistenkt for ruskjøring.

– Han ble stanset på Circle K på Kjeller. Fører framstår som ruspåvirket og framstilles for legevakt.

Dette skal være en mann i 50-årene fra Romerike.

– Skuffende

Gruppeleder for Utrykningspolitiet på Romerike, Ante Klemetsen, var selv på jobb lørdag. Han er i likhet med kollega Aas skremt over tallene.

– Antallet er både skuffende og skremmende. Tidspunktet er tross alt en lørdags formiddag hvor det totale trafikkbildet er overrepresentert av småbarnsfamilier, besteforeldre og myke trafikanter, skriver han i en SMS til RB.

UP-lederen mener risikoen en ruset sjåfør utsetter seg selv og andre for er meget høy.

– Konsekvensene av å møte en ruset bilist på feil sted til feil tid ender dessverre ofte opp i en katastrofe.