LSK styrker stallen

Av

ÅRÅSEN: Nederlandske Michael Timisela (29) signerer torsdag trolig kontrakt med LSK ut sesongen.

DEL

29-åringen som har spilt høyreback det meste av karrieren, er kontraktsløs og kan derfor bli spilleklar allerede til mandagens kamp mot Bodø/Glimt.

Timisela vokste opp i Ajax fotballakademi, og han har totalt spilt 115 kamper i den nederlandske æresdivisjonen for Ajax og VVV Venlo.

Spilte for Hammarby

De to siste sesongene har han spilt for Hammarby i Superettan, men kontrakten med den svenske klubben ble ikke forlenget. Planen var ifølge agenten hans, Mats Raastad, en overgang til gresk toppserie, men den gikk i vasken.

– Da overgangen til Hellas ikke ble noe av, hadde Hammarby hentet inn erstatter, sier spillerens agent Mats Raastad.

Nå ønsker nederlenderen å fortsette karrieren på Åråsen.

– Jeg ser fram til å spille her. LSK er ut fra det jeg har hørt en fin klubb med gode tradisjoner. Derfor håper jeg det går i orden med en overgang, sier Timisela.

To uker på prøve

Den offensive backen har vist seg fram på noen treningsøkter med LSK de to siste ukene. I tillegg har LSKs sportslige ledelse sett video av ham i aksjon.

Det har vært nok til å overbevise dem om at Timisela er en spiller å hente inn nå.

– Med Timisela vil vi evntuelt få inn en spiller som har erfaring på et høyere nivå enn de fleste av våre spillere. Han kan tilføre oss både rutine og bredde i den stallen vi har nå, sier LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

– Vil ikke gå over tid

Bjarmann mener at LSK-stallen sårt trenger tilførsel av flere spillere nå.

– Vi har frigitt tre spillere i løpet av våren, og vi har en stall med både mange skader og stor andel av unge spillere. Vi har hatt 12–13 spillere tilgjengelig til de siste kampene. Det gikk bra i ei uke, men vi kan ikke regne med at det vil gjøre det over lengre tid, sier sportsdirektøren.

Foreløpig signeres Timisela ut sesongen. At han som klubbløs kan går rett inn i spill har også hatt betydning.

– Overgangsvinduet åpner først 22. juli. Skulle det skje noe med spillere på vei ut, så kan det skje tidligere. Derfor kan det være lurt å ligge litt forkant, sier Bjarmann.

FAKTA

  • Navn: Michael Timisela
  • Født: 5. mai 1986
  • Posisjon: Høyreback/kant
  • Nasjonalitet: Nederland
  • Tidligere klubber: Ajax (4 kamper - 1 mål), VVV Venlo (111 kamper - 4 mål), Hammarby (47 kamper - 1 mål)

Artikkeltags