Landsomfattende #metoo-kampanje – RB vil høre din historie

Artikkelen er over 2 år gammel

I en anonym undersøkelse kan du dele dine metoo-historier. Slik vil vi speile #metoo slik hele Norge ser det.

DEL

De siste månedene har #metoo bredd om seg og blitt et globalt fenomen. Så langt har det til dels blitt veldig bransjespesifikk og noe som i hovedsak har involvert det øvre sjiktet i samfunns- og næringslivet.

Men metoo-historier finnes ikke bare blant politikere, skuespillere og i mediebransjen. Det foregår i alle kriker og kroker av vårt samfunn. I samarbeid med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen vil Romerikes Blad nå få fram folkets metoo-historier.

Hva med kollegaen som aldri tok et nei for et nei eller han eller hun som aldri klarte å holde fingrene for seg selv?

– Romerikes Blad ønsker at leserne skal dele sine metoo-historier. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å kontakte en av RBs journalister hvis man ønsker det, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal.

Til tross for et enormt fokus på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo for noen fortsatt være uklar.

– Med Metoo mener vi at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og støtter andre som har opplevd det samme, forklarer Storedal.

RB vil senere, sammen med Nettavisen og en rekke Amedia-aviser over hele landet, presentere omfanget av #metoo i Norge.

– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Å gjøre Norge bedre. Å markere en felles parole. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det. Jeg håper leserne deler sine historier, sier, Magne Storedal.

Artikkeltags