Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Det blir noen flotte dager i starten

Hvit jul blir det ikke – men vi får perioder med sol både lille julaften, julaften og første juledag.

Selv om snøen ser ut til å la vente på seg, kan meteorologen trøste med at befolkningen på Romerike har noen fine dager i vente.

– Det ser ut til at det blir ganske bra de første dagene, og vi får perioder med sol både lille julaften, julaften og første juledag. Temperaturen vil ligge rundt null grader, eventuelt så vidt på minus. Første juledag kan det nok komme ned mot seks-sju minusgrader, sier Martin Granerud ved Meteorologisk institutt til Romerikes Blad.

Fra andre juledag snur det, med lavtrykk og mildere vær.

– Det kan komme litt snø andre juledag, men den blir nok ikke liggende. Fra tredje juledag blir det regn, konstaterer meteorologen.

– Ingen hvit jul på Romerike, altså?

– Nei, i så fall er det bare snakk om noen timer lørdag. Vi får heller trøste oss med at det blir noen flotte dager i starten av jula, sier Martin Granerud.

Og at det har vært trist på værfronten de siste ukene er det liten tvil om. Meteorologene på Twitter kunne i går melde følgende:

«Ja, det har faktisk vært den værmessig tristeste adventstida i Oslo vi har data for (tilbake til 1951) De første 20 dagene er det registrert nedbør 19 dager på Blindern. I tillegg var det også overskya midt på dagen i 19 dager, og snødekke var det bare én dag. Triste greier.»

Kommentarer til denne saken