Gå til sidens hovedinnhold

Mesternes mester viser rå styrke

Artikkelen er over 2 år gammel

NRK har lagt et jerngrep om fredagskveldene i de tusen hjem.

Mesternes mester andre episode følger opp kanondebuten fra første nyttårsdag og passerer igjen millionen i seertall. 1.037.000 så fredagens program. Morten Wiborg i Carat Norge mener NRK nå legger et jerngrep om fredagskvelden som konkurrerende kanaler vil ha problemer med å rokke ved.

- TV 2 sendte en reprise av Truls à la Hellstrøm i konkurranse med Mesternes mester, og fikk 97.000 seere. Nå ruller NRK ut både Nytt på nytt og Lindmo og teppelegger hele fredagskvelden, sier Wiborg til Nettavisen.

Lineær TV viktig

Han er ikke overrasket over at NRK stadig trekker over én million seere med sin realitysatsing.

- Mesternes mester er et konsept som Det viser at lineær TV fremdeles er viktig for folk, så lenge det er bra produksjoner.

Kanondebut

Mesternes mester hadde sin sesongpremiere tirsdag og fikk umiddelbart over én million seere.

Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare var svært imponert - og litt overrasket.

- De bare leverer gang på gang og jeg forventet gode tall, men kanskje ikke så gode som de faktisk fikk. Dette er et konsept som har overlevd veldig mange år og jeg er imponert, sier Høiby.

Han trakk mener at å trekke inn Kine Olsen Vedelden (23) som tidenes yngste deltaker, var et smart grep. Verdensmester i cheerleading er datteren til Norges tidligere landslagssjef i fotball, Egil «Drillo» Olsen.

- De sprer aldersegmentet veldig og får en motvekt mot de mer eldre og etablerte stjernene, sa TV-eksperten etter Mesternes mesters sesongdebut.

Kommentarer til denne saken