Gå til sidens hovedinnhold

Merker økt interesse for hjem-sikring i kjølvannet av bortføringssaken

Artikkelen er over 2 år gammel

Alarmselskap merker økt interesse for hjem-sikring etter at bortføringssaken i Lørenskog ble kjent.

– Vi merker akkurat nå en økt trafikk til våre nettsider, og kan ikke se bort ifra at bortføringssaken i Lørenskog er årsaken, sier kommunikasjonsanssjef hos Sector Alarm, Sissel Eckblad, som også kan rapportere om vesentlig bedre salg det siste døgnet enn normalt.

– Med den oppmerksomheten denne saken har fått bidrar det til at folk blir mer bevisst sikkerheten hjemme.

Sikkerhetspakkene selskapet tilbyr inneholder i tillegg til innbrudds- og brannalarm også en panikk-funksjon.

– Den kan utløses dersom man føler seg truet. Da rykker vi umiddelbart ut for å sjekke om alt er i orden, forteller Eckblad.

Eckblad understreker at det må gå noe mer tid før man kan komme med absolutt konklusjon på at bortføringssaken er årsaken til økt interesse og salg.

– Generelt ser vi at folk ønsker økt sikkerhet i hjemmet, sier hun.

RB har også vært i kontakt med konkurrenten Verisure. De sier det er for tidlig å si om bortføringssaken har gitt større pågang.

«Panikkrom»

Nesten hver femte norske bolig har innbrudds- og brannalarm, men noen ønsker mer sikkerhet. SpyShop sier de har levert over 50 panikkrom.

Bortføringssaken på Lørenskog har løftet sikkerhetstenkning opp i folks bevissthet det siste døgnet, men allerede før dette, var det enkelte nordmenn som tenkte mer på personlig sikkerhet enn andre, skriver Finansavisen. Noen bygger såkalte panikkrom der de kan søke tilflukt i tilfelle de blir angrepet eller det er inntrengere i huset. De mest avanserte rommene beskytter mot gassangrep.

– Vi har levert mer enn 50 panikkrom til privatboliger i Norge over mange år, sier Frode Olafsen, eier av SpyShop, som leverer sikkerhetsprodukter og -tjenester landet rundt.

– Vi har ulike sikkerhetsnivåer, hvor det enkleste er et alarmsystem med innebygd kamera. Usynlige lasergjerder trigger en alarm dersom noen tar seg inn på eiendommen, mens en spesiell film på vinduer kan gjøre vinduene umulig å trenge gjennom, forklarer Olafsen. De vanligste panikkrommene koster mellom 50.000 og 100.000 kroner.

Olafsen sier bortføring er et tema enkelte av hans kunder er opptatt av.

Onsdag ble det kjent at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog den 31. oktober. Det er framsatt krav om løsepenger for kvinnen, som er gift med investor Tom Hagen.

Kommentarer til denne saken