Du blir eldre, lev med det!

Egentlig handler det om å akseptere livet slik det er. Vi blir eldre og får ikke gjort noe med det

Egentlig handler det om å akseptere livet slik det er. Vi blir eldre og får ikke gjort noe med det

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nylig hørte jeg Trond-Viggo Torgersen si på radio at det egentlig er positivt å bli eldre, fordi vi blir mer og mer lik oss selv.

Jeg husker ikke akkurat hvordan han ordla seg, men han sa også at det er meningen at menn skal se ut som de er femti. De skal nemlig ikke være sammen med 20-åringer. De skal ha partnere på sin egen alder.

Men noen kvinner gjør sitt for å forvirre dem, ved å se ut som om de er 39 til de er 60.

Man kan reflektere mye over hvorfor det er sånn at mange eldre menn liker unge kvinner. Se bare på USAs nye president, Donald Trump. Er det for å pynte seg? Er det for å vise at man har erobret det fineste trofeet, enten ved å ha mye penger, eller være kjendis? Eller er det en biologisk grunn?

Menn kan jo bli fedre til de er mer enn godt voksne. Kanskje er det derfor de liker unge kvinner? Hvorfor bry seg med å sjekke opp en på 49, når det ikke fører slekten videre?

Men det er jo også en fordel med en mann som er sprek nok til å passe på familien sin – sånn fra opprinnelsen av, mener jeg.

Fra den tiden menn var jegere og brakte maten i hus trengte kvinnene en forsørger med god fysikk. Kanskje er det derfor menn midt i livet hiver seg på treningsbølgen?

Nina Skyrud

Journalist og Signert-skribent i Romerikes Blad.

Nå er kvinner fint i stand til å ta vare på seg selv, og godt er det. Men biologien og instinktene ligger jo fortsatt i oss.

Kanskje er det derfor vi kvinner fortsatt vil se yngst mulig ut? For det vil vi jo, de fleste av oss.

Noen går litt lenger enn andre, som å få hundre stikk med sitt eget blod sprøytet inn i ansiktet. De kaller det vampyrbehandling. RB hadde nylig en reportasje om en dame fra Gjerdrum som, etter å ha sverget til Botox og tatt øyelokk-kirurgi, blant annet, var klar for å bli tappet blod av for å få det sprøytet inn igjen i fjeset.

Jeg fryser på ryggen bare ved tanken. Men vi er forskjellige.

– Jeg ønsker bare å spole tilbake tiden noen år og bli den beste utgaven av meg selv, sa hun.

Trond-Viggo mener altså noe annet. At vi blir mer lik oss selv med årene hvis vi får eldes naturlig. Mer lik den vi egentlig er. Så får vi håpe at det er den beste utgaven av oss.

Egentlig handler det om å akseptere livet slik det er.

Vi blir eldre og får ikke gjort noe med det.

Vi blir stivere, ser dårligere, hørere dårligere, får dårligere balanse, bena svikter og vi kan etter hvert ikke gjøre alt det vi kunne gjøre før. Hvis man først vil bekymre seg, er det andre ting å grue seg til enn noen rynker.

Vi har begrenset tid. Det gjelder å utnytte den – hvert minutt, hver time, hver dag, hver måned, hvert år.

Tenk på det, og bruk tiden til det som er givende.

Hvis det er å legge seg under kniven for å bli «vakrere», så får det være opp til den enkelte. Men la i hvert fall ikke noe annet påvirke deg til det enn din egen indre drivkraft. For det er den som teller. Jeg tror det er det Trond Viggo mener med å bli mer lik seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken