Strengere regler for mobil i skolen

Begrensninger: Artikkelforfatteren vil at mobilbruken på skolene strammes inn, samtidig som elevene lærer mobilvett. Foto: NTB Scanpix

Begrensninger: Artikkelforfatteren vil at mobilbruken på skolene strammes inn, samtidig som elevene lærer mobilvett. Foto: NTB Scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev 

Få ukas viktigste kommentarer og innlegg fra Romerikes Blad med nyhetsbrev rett i eposten hver lørdag

Høyre i Eidsvoll mener det er på tide å sette seg ned med lærere, foreldre og elever og sette tydeligere og strengere rammer for mobilbruk på skolene våre.

Dette er en sak som skaper engasjement og blir fort et samtaletema rundt middagsbordet. Mobilen har endret samfunnet vårt på rekordtid. Det har skapt ufattelige muligheter for læring og nye arbeidsformer.

Samtidig gir det et behov for en ny form for grensesetting. Lærerne taper i konkurransen om elevens oppmerksomhet mot Snapchat og andre sosiale medier. Denne distraksjonen gjør det vanskeligere å være til stede i klasserommet hvor elevene lærer ferdigheter til å klare seg i arbeidslivet og hverdagen.

I Eidsvoll ønsker Høyre at vi strammer inn mobilbruken på skolene, samtidig som elevene lærer mobilvett og bruk av digitale hjelpemidler som en del av undervisningen

Christoffer Nyborg

Spesielt utfordrende kan det være for elever som har en utfordrende hverdag eller har konsentrasjonsvansker. Samtidig ser vi også nye negative trender hvor mobiler brukes i mobbing og deling av filmer fra voldsepisoder. Dette krever debatt.

I Frankrike har de innført et nasjonalt forbud mot mobilbruk i skolen, med unntak for når læreren vil bruke mobil i undervisningen. I Norge har en rekke skoler innført slike forbud og i en spørreundersøkelse fra Klassekampen svarer 3 av 4 norske elever at de ønsker et slikt forbud.

I en spørreundersøkelse på nrk.no svarer 4 av 5 at et mobilforbud vil være positivt. Flertallet svarer at det vil gjøre det mer sosialt på skolen og gi bedre læringsvilkår.

I Eidsvoll ønsker Høyre at vi strammer inn mobilbruken på skolene, samtidig som elevene lærer mobilvett og bruk av digitale hjelpemidler som en del av undervisningen. Vi ønsker ikke å innføre et forbud ovenfra og ned.

Vi ønsker nå en involvering av elever, foreldre og lærere, som sammen med kommunen, utformer et felles regelverk for eidsvollskolen. Målet er å redusere distraksjoner fra undervisningen og at skolen skal være en sosial arena hvor elever møtes ansikt til ansikt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags