Bålforbud i perioden 15. april til 15. september

Fra 15. april - 15. september er det ikke lov å tenne bål i skog og mark uten tillatelse.

Fra 15. april - 15. september er det ikke lov å tenne bål i skog og mark uten tillatelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) ønsker å gjøre oppmerksom på at det er et generelt bålforbud over hele landet i perioden 15. april til 15. september.

DEL

LeserbrevBålforbudet inntrer hvert år 15. april og gjelder for hele landet. Det betyr at det ikke er lov å tenne bål i skog og mark uten tillatelse. Forbudet varer helt til 15. september.

Bruk faste grill- og bålplasser

Grunnen til at vi har bålforbud er at bålbrenning og grilling er den hyppigste årsaken til skogbrann. NRBR oppfordrer derfor publikum til å bruke kommunenes faste grill- og bålplasser. Oversikt over disse finner man på www.nrbr.no eller man kan ta kontakt med kommunen.

Krav om aktsomhet året rundt

Men alle plikter å vise aktsomhet når man bedriver aktivitet som kan føre til brann. Dette gjelder hele året også utenom bålforbudet. Kravet om aktsomhet gjelder også når man bruker faste bålplasser. I forskrift om brannforebygging påpekes det at: “Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle brannfarlige gjenstander utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann.”

Ved høy skogbrannfare

NRBR minner om at det også kan bli nedlagt forbud mot å bruke faste grill- og bålplasser, samt andre tiltak, hvis det blir veldig tørt og høy skogbrannfare. Publikum må holde seg oppdatert ved å sjekke våre hjemmesider og ringe oss hvis de er i tvil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags