Gå til sidens hovedinnhold

«En uverdig 17. mai-tale»

Artikkelen er over 4 år gammel

Intelligent humor med snert har jeg sans for, mens den ondskapsfulle, stupide varianten byr meg imot.

LESERINNLEGG Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

Else Kåss Furuseth har hatt stor suksess som standupkomiker. Hun er selvutnevnt «gledens ambassadør» i TV2s program «Det er lov å være blid». I mange program har hun klart å være det. Men hennes 17. mai-tale på Jessheim må bli gjenstand for kritisk omtale. Den var uverdig! En invitasjon fra 17. mai-komiteen ved varaordfører Kvilten, ble tatt imot. Få ante vel at dette skulle presenteres i «Det er lov å være blid». Skuespiller Per Christian Ellefsen fjerndirigerte henne fra et bakrom.

På kommando skrek hun, danset, lo, viftet med armene, gråt, lagde ringelyder, bablet og tok seg til skrittet «på maskulint vis»! Et tullete kaos, også gjengitt på TV 2. Hun har sendt blomster til Willy Kvilten, så noe har hun vel skjønt.

Jeg har snakket med flere som var til stede eller som så det på fjernsyn. Konklusjonen er lik; dette var ikke morsomt! På nasjonaldagen venter folk kanskje litt humor, men også seriøsitet!

Kåss Furuseth er en erfaren komiker som stiller opp på hjemstedet og bør ha litt selvinnsikt. Da «driter» man ikke ut dagen, publikum og arrangøren på denne måten! Har hun ingen respekt for tilhørerne? TV 2 må også legge seg flate. Arrangørene bør kanskje på forhånd få en viss oversikt over de taler som skal presenteres i byen vår.

Når man ser tilbake på noe av det som er vist i «Det er lov å være blid», kommer spørsmålet: Hva er morsomt ved å se Kåss Furuseth tungekysse en haug mannfolk, nakendate i Slottsparken eller andre ekle stunt? Kan vi slippe dette, TV 2? Det er vel en grunn til at seertallene går drastisk ned. Innslagene hvor artisten uhøytidelig og morsomt byr på seg selv og andre, tas vel imot. Men 17. mai-taler bør hun og TV 2 holde seg langt unna!

 

Kommentarer til denne saken