Det er så fint å tenke på at mandag heiet alle på den nye storkommunen. De som heiet mest, slapp å gå ut og kunne kose seg hjemme. De som ikke heiet veldig mye, fikk lov til å legge en lapp i en urne. Lappen er en slags giro som senere blir sendt tilbake til de som heiet minst. De får lov til å betale en ekstra hilsen til Lillestrøm Storkommune (LSK). Gratulerer ikke minst til borgermester, unnskyld, ordfører. Dette blir fantastisk, alle i storkommunen kan mot ekstra betaling leie Storbysykler og få lov til å sykle inne i Lillestrøm Storby. Og la det være sagt med en gang: Her skal det feires i Lillestrøm Storby med tilhørende ytterkant og drabantsteder som Skjetten, Skedsmo, Leirsund og nå Fetsund og ikke minst Gan. Tidligere Kjeller og Strømmen har alltid ønsket å bli Lillestrøm Nord og Vest.

Byregjering, sykkel og klima

Det er forståelig at folk fra Fet (ffF) sånn i begynnelsen synes det er litt kleint å flytte inn i en så fin storkommune, men heldigvis Lillestrøm Storby og Kunnskapsby (LSK) trer som alltid støttende til. Kunnskapssjef Anita Orlund og ikke minst: «De som er flinke til å snakke og skrive –firmaene» (PR) har allerede festmenyen klar. Lillestrøm Sykkel og Klimaby (LSK) arrangerer storstilt storbyfest. Alle fra de grissgrendte utkant- og drabantstedene får svinge seg i dansen til det urbane. For i en storkommune er det mangfold. Ja, de blir faktisk oppfordret til å vise frem alle rariteter fra utkanten. Det blir spektakulære show med høydepunktet «Kroning av Byregjering». Ubetydelige Oslo fikk det ikke til. Men så har de ikke et fotball- eller håndballag heller. Fra den store scenen vil Glenn Due Sørensen med hjelp fra «de som er flinke til å snakke og skrive –firmaene» (PR) fortelle resten av verden at Lillestrøm Suverene Kommune (LSK) vil bli enda større når bare Rælingen og Lørenskog får tenkt seg om. Men Sørum får ikke være med. Ja, så heldige er de som bor i utkanten når de får høre Ivar Hoff, Per Berg og alle de andre hedersmenn i Lillestrøm Storby Kor (LSK) til ære for Byregjeringen.

Endelig blir sola borte

Byregjeringen skal få det meste av det beste. De må bygge nytt rådhus, i det minste må det gamle få 20 nye etasjer slik at de kan sitte på toppen og skue ut over hele Storkommunen, ja, passe på de som bor der. Da kan de se over «Portalen» og alle andre flotte nybygg i Lillestrøm Syd, Vest, Nord og Øst som det nå skal hete. Og de som bor i tidligere Strømmen kan glede seg ekstra, om ikke lenge kommer praktbygget og endelig blir den ekle sola borte. Ja, ikke bare det, om vinteren kan fortauene igjen bli isbelagte, akkurat som i Holliday on Ice.

Det blir helt suverent å bo i en Storkommune med en Storby. Tidligere utfordringer som unges oppvekstvilkår og eldreomsorg blir nå helt sikkert landets beste. Integrering og mangfold får en ny start og blir som dans på roser. Storkommunens ytterkant og de nye drabantsteder blir satset på som aldri før og det helt uten ekstra eiendomsskatt.  Vår fremtid, vårt eventyr.