«Hvordan skal vi eldre finne noe som smaker godt til frokost?»

Fritz Brodin

Fritz Brodin Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Om maten er god, kommer an på om du har appetitt, skriver Fritz Brodin.

DEL

Jeg har i den siste tid vært svært opptatt av hva man spiser, eller bør spise, til frokost. Jeg tenker først og fremst på oss gamle; smaksopplevelsene forsvinner etter hvert.

Også: Hva som er tilrådelig og kjøpe i butikken. Der er det ett ubegripelig mangfold å velge i . Det er meget viktig når man velger, å se etter når varen går ut på dato. Produsenter jukser stadig inn diverse i enkelte produkter, som pølser, fiskekaker, eller leverpostei.

Flere steder kan jeg velge mellom opptil 10-15 forskjellige typer leverpostei. Det er sikkert et meget lønnsomt for produsenten. Det er klart at der er det mulighet til å lure inn noe som fyller opp i emballasjen. Samme mulighet har pølseprodusenten. Beviset ligger i kjøledisken. Tenk – det annonseres med «kjøttrike pølser», sammen med andre pølser. Du kan også få kjøpt jubelsalami. Det er bare én måte å lage dem på. Baconost også – Superbaconost. Den skal øke appetitten, fordi den har fem prosent mer bacon.

Hvordan skal vi gamle skal finne noe som er appetittlig og godt til vår frokost?

Til produsentene foreslår jeg følgende: Lag noe som er appetittlig og godt for oss eldre! Røkte kjøttpølser er meget godt, - men de beste er vanskelige å finne! Enkelt å lage til middag, med ferdig kokte poteter og stuet kål, fra butikkens kjøleskap.

Til frokost, er det viktig med pålegg som smaker, og ikke minst, i emballasje tilpasset oss gamle. Frokostsalat er godt, men muligens i enklere, litt større emballasje! Lag ei god skive eller to med egg og ansjos til frokost.

En idé også for de som står for frokosten på Sykehus og sykehjem!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags