Vi trenger noen dager uten støy

RB. NO: Mandag 5. juni 2017.

RB. NO: Mandag 5. juni 2017.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

RB MENER  

Vi har lagt bak oss en måned med mange ekstra fridager, noen mer hellige enn andre. Mens de færreste finner det naturlig å finne fram gressklipperen, sirkelsaga eller hekkesaksa for å trimme tujaen 17. mai, stiller det seg gjerne annerledes på vanlige søndager, Kristi himmelfartsdag og i Pinsen.

Gjennom denne våren har vi på rb.no brakt til torgs en rekke saker der politiet er anmodet om å stoppe støy fra naboer, enten det er på dagtid eller om natta.

Også VG har skrevet om klager på brudd på helligdagsfreden og intervjuet en rekke mennesker – både troende og ikke-troende – som mener Lov om helligdagsfred, bør avvikles, gjerne med begrunnelsen at det er feil bruk av politiets ressurser. «Jeg synes det er meningsløst at folk ikke skal få klippe plenen eller pusse opp på en fridag», sier president i Juristforbundet, Curt A. Lier til avisen.

Mange travle mennesker føler at de må ta søndagen og andre dager det er rødt på kalenderen i bruk til støyende hjemmearbeid, for å få hverdagen til å gå rundt. Vi er med på en debatt både om antall religiøse fridager og reglene om helligdagsfred. Men vi tror ikke det er noe folkekrav å endre helligdagslovgivningen som sier følgende: «På helligdag fra kl. 00 til kl. 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl. 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.»

Mange romerikinger i sentrale områder omgir seg med støy fra nær sagt alle kanter, det være seg fra fly, bil- og motorsykkeltrafikk eller fra jernbanen. At det er en og annen stille dag innimellom, har de fleste behov for. Vi forstår at politiet ikke kan bruke knappe ressurser på å prioritere å luke bort gressklipping på søndager. Derfor maner vi til sunn helligdagsfornuft og oppfordrer alle til å vise folkeskikk og unngå «utilbørlig larm» man vet er til sjenanse for nabolaget. Det er lov å bruke hodet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken