Vi trenger dyrepoliti i Akershus!

Dyrepoliti: Flere fylker har fått eget dyrepoliti. Nå vil FpU at Akershus også skal bli en del av prøveprosjektet.

Dyrepoliti: Flere fylker har fått eget dyrepoliti. Nå vil FpU at Akershus også skal bli en del av prøveprosjektet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev 

Få ukas viktigste kommentarer og innlegg fra Romerikes Blad med nyhetsbrev rett i eposten hver lørdag

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) har lenge kjempet for å få dyrepoliti i Norge. Med regjeringens prøveprosjekt har flere fått erfare dyrepoliti, og det har vært en stor suksess. På Frp sitt landsmøte i mai 2017 ble det vedtatt å sørge for dyrepoliti i hele landet. Dyrepolitiet skal sikre at kriminalitet mot dyr i større grad avdekkes, anmeldes og etterforskes. Det er viktig at de som mishandler dyr blir tatt og straffet for det.

Etter at Frp kom i regjering har vi fått dyrepoliti i Rogaland, Trøndelag, Hordaland, Sogn og Fjordane, Oppland, Hedmark og Østfold. Dette er en gladnyhet for alle dyreelskere.

Dyrepolitiets første pågripelse i Trøndelag var av en mann som hadde flådd, mishandlet og drept en katt. Som en følge av dyrepolitiets arbeid ble det også avslørt at dyremishandleren hadde barneporno. Dette viser hvor viktig det er med et dyrepoliti, og hvor stor forskjell de kan utgjøre i slike saker. Folk som mishandler dyr har ofte tendenser til å mishandle mennesker også.

Flere hendelser i Norge tilsier at et dyrepoliti er nødvendig. Vi har flere eksempler på at man trenger dyrepoliti, et av de er 400 griser som ble funnet døde på en gård i Stokke. I tillegg ble det funnet 60 levende griser som måtte avlives. Årsaken var at bonden hadde sluttet å gi grisene mat og vann. Politiet og Økokrim i Buskerud opprettet nylig sak mot flere som har drevet med drapstrening av hundene sine mot andre dyr. Man avdekket også juks med hundevaksinasjoner. I tillegg til flere eksempler på smugling.

Dette er hendelser som viser at vi trenger et dyrepoliti for å sette dyrene i fokus, og få stopp på mishandling. Vi i Akershus FpU vil ha dyrepoliti i Akershus. Det skal straffe seg å drive kriminalitet mot dyr.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags