Gå til sidens hovedinnhold

Med aktivitetsvenner får vi til så mye mer!

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

På Demensenheten i Sørum nyter personer med demens godt av flotte frivillige aktivitetsvenner som er et flott supplement sammen med ansatte. Om det er å gå sammen på onsdagskafe eller Demenskafe, gå tur, på teater eller bare slå av en prat så er det alltid hyggelig når Aktivitetsvennene kommer.

 

Aktivitetsvenner med besøkshunder har vi også.  Flere ungdommer, helt ned på 9 trinn er aktive som aktivitetsvenner , og oppover kommer de i ulik alder helt opp i pensjonistenes rekker. Det har aldri vært noe problem i forhold til ansvarsområder - frivillige har sin plass sammen med ansatte som har sine oppgaver.

 

På Demensenheten har vi fått til så mye bra for personer med demens takket være alle frivillige. Vi har plass til flere aktivitetsvenner - og vi savner menn. Hvorfor det er få menn som melder seg vet vi ikke.

 

Arbeidsgruppa i Sørum har holdt på i tre år allerede og det er ikke få aktivitetsvenner som er kurset. De følges tett opp og har egen kontaktperson i arbeidsgruppa. Aktivitetsvenner er i sving også på Blaker bo og omsorgsenter og hos hjemmeboende personer med demens. Kunne du tenke deg å bli aktivitetsvenn så ta kontakt !

 

Kommentarer til denne saken