Det er avisa Raumnes som omtaler MC–klubbens kreative forsøk på å løse konflitken som har oppstått etter at de etablerte seg i et gammel misjonshus på Haga i Nes for et par år siden.

Kommunen har forsøkt å tvinge MC-klubben, som fryktes å være svært kriminell, ut av bedhuset de kjøpte i 2014.

Nå har klubben registrert trossamfunnet "Gremium Misjons Center Oslo" i Brønnøysundregistrene.

Husets uttalte til RB i januar at huset skulle bli bedehus igjen, og nektet for at det var et skalkeskjul.

Tror på sju

– Vi tror på den hellige kraften i tallet sju, uttaler talsperson for trossamfunnet Gremium Misjons Center, Johan Amundsen, til Raumnes nå, og svarer slik på spørsmålet om han forventer at folk skal ta dette seriøst:

– Ja, det synes jeg de skal gjøre.

Amundsen legger ikke skjul på at manøveren er gjort for å frata kommunen et viktig argument i kampen for å få klubben ut av bedehuset.

– Kommunen har forsøkt å nekte oss å være der som MC-klubb. Men de kan ikke nekte oss å være der som troende forsamling. Nå er vi registrert som trossamfunn, og bruken av eiendommen vil dermed videreføres i tråd med hva den var som misjonshus, sier han til avisa.

Knytter dem fortsatt mot kriminalitet

Amundsen tilbakeviser påstanden om at han representerer en kriminell motorsykkelklubb. Han mener poltiet stigmatiserer dem fordi de kjører motorsykkel.

Det avviser lensmann Bernt-Ingar Jahren.

– At de nå definerer seg som trossamfunn endrer ikke min oppfattelse av denne klubben. For oss er dette fortsatt en énprosentklubb som vi knytter opp mot kriminalitet, sier han.