H3 ARENA / FORNEBU (Nettavisen): Lørdag er det duket for finale i den aller første sesongen av «Skal vi danse: All stars», der en rekke tidligere publikumsfavoritter har gjort comeback.

Én av dem som har vært å se på parketten i år er tidligere proffdanser Egor Filipenko (34), men grunnet en prolaps i nakken måtte han trekke seg fra den populære dansekonkurransen.

Under finalen lørdag kveld kunne midlertidig Filipenko avsløre at skaden er mer alvorlig enn han først trodde.

– Det er blitt noe bedre med smertene, men jeg må nok operere, sier han lørdag kveld.

Dopet på piller

Videre forteller 34-åringen, som er bosatt i Lillestrøm, at det er en nerve i venstre side av nakken som ligger i klem, noe som gjør at han ikke får brukt en god del av musklene i nakken.

– Så det er litt mer alvorlig enn jeg trodde i starten, sier han til Nettavisen.

Da proffdanseren besøkte legen for første gang fikk han beskjed om at han burde operere. Et legebesøk han forsøkte å unngå, nettopp fordi han fryktet for beskjeden om at han måtte operere.

– Jeg liker det ikke, jeg er ikke så glad i operasjoner. De må skjære gjennom nakken min også fjerne den skiva som er knust og erstatte den med titan. Det høres ikke bra ut, sier han.

Nå ser det derimot ut til at han må ta legenes råd og skal om ikke lenge legge seg på operasjonsbenken. I mellomtiden tar han medisiner for å døyve smertene.

– Jeg går på piller hele tiden, jeg lever av fire forskjellige medisiner nå. Eneste grunnen til at jeg står her i dag er fordi jeg halv dopet i prinsippet.

Vært langt nede i kjelleren

Filipenko forteller at han helst skulle ha stått på parketten med de andre deltakerne da de åpnet finalen med et felles åpningsnummer. Han legger derimot ikke skjul på at det er gøy å være tilbake uansett.

De siste to månedene har derimot vært tøffe for proffdanseren, og mye tid har gått til å ligge stille.

– Nå har jeg stort sett vært hjemme i to og en halv måned liggende paddeflat, men det er ganske gøy å kunne pynte meg litt igjen og være ute blant folk, sier han.

På spørsmål om hvordan han har taklet tiden, legger han ikke skjul på at det har vært krevende.

– Jeg hatet alt og alle de første to ukene, jeg tok ikke telefon, nektet å se på «Skal vi danse», jeg var så forbanna og sur. Jeg var helt nede i kjelleren, forteller han.