PÅ TOPP I AKERSHUS: Circle K-stasjonen i Lørenskog er best av kjedens stasjoner i Akershus på å bidra til redusert matsvinn. Foto: Google Les også Denne stasjonen er best i kjeden på å hindre matsvinn
Squash fra hagen: 29. september er Den internasjonale dagen mot matsvinn https://www.fn.no/om-fn/fn-dager/kalender/den-internasjonale-dagen-mot-matsvinn Foto: Mona Vestli Les også Satsingen på matsvinn nasjonalt bør følges opp kommunalt
Rema og Coop vil ikke gi seg med 3 for 2-tilbud. Foto: Terje Pedersen / NTB Les også Rema 1000 og Coop vil fortsette med 3 for 2-tilbud
PÅ VEI: Isabelle Molander får muligheten til å studere ved et av verdens ledende universiteter uten å måtte ta på seg ytterligere studielån. Foto: Remi Presttun Les også Røkke oppfylte Isabelles drøm: – Jeg var helt i ekstase da de ga meg beskjeden over Skype
OPPTUR: Med fristende restaurantmat og lave priser opplever Holdbart på Jessheim en skikkelig opptur i koronadagene. Foto: Remi Presttun Les også Solgte 200 kilo kyllingfilet på ett døgn: – Må fylle på varer fire timer før åpningstid
NY SJANSE: Butikksjef på Holdbart på Jessheim, Tore Rud-Johansen, er glad for at restaurantenmaten som ellers ville blitt kastet som følge av koronakrisen nå får nytt liv i butikken hans. Foto: Privat Les også Tore sitter med flere tonn restaurantmat som snart går ut på dato: – Kommer til å gå fort unna
FIKK MATSJOKK: Fra NRKs opptak på Ringnes i fjor med f.v. Knut Arild Hareide, landbruks- og matminister Olaug Bollestad og administrerende direktør Anders Røed i Ringnes. Foto: NTB Les også Ringnes slipper å betale for å gi bort brus: – En milepæl
BRØD OG HVETEVARER: Forundringsposene til Aanerud Bakeri inneholder ofte et brød, samt noen andre bakevarer. Adena Aanerud og de andre ansatte lager posene klare like før stengetid. Foto: Lisbeth Lund Andresen Les også Har reddet over 11.000 «måltider» fra å havne i søpla: – Tidligere unnskyldte folk seg for at de kjøpte en slik pose
OPPTATT AV Å HJELPE: butikksjef ved Meny på Gystadmarka, Sven-Martin Gelsdorf, sier det var en selvfølge å bli med på Frivilligsentralen og Ullensaker Røde Kors' initiativ. Foto: Caroline Bjerkland Les også Sven-Martin gir bort varer for titalls tusen som ellers ville blitt kastet: – Romerikinger er mer miljøbevisste
PAKKER FORUNDRINGSPOSE: Butikkmedarbeider og femte generasjon Aanerud, Adena Aanerud, lager en forundringspose klar til kvelden. Foto: Lisbeth Lund Andresen Les også De tre siste årene har spisestedene på Romerike reddet over 70.000 måltider fra å havne på dynga
Grunn til å smile: Få brød går i søpla hos Amy Rachlew etter matsvinneksperimentet. Foto: Beate Kvien Les også Med enkle grep sparer Amy og familien store summer: – Nå er det blitt en vane
Sjokk: Amy Rachlew har i to uker veid maten hun har kastet. Resultatet var nedslående. Foto: Beate Kvien Les også Amy veide all maten hun kastet i to uker og fikk sjokk: – Jeg hadde aldri trodd vi skulle kaste så mye mat
RESTEBRYLLUP: Astrid Dalevold (30) inviterer 80 gjester til bryllupsmiddag på restemat når hun og Roar Simon (32) skal gifte seg lørdag på Gjesvold går i Hole. Foto: Mari Johnsen Viksengen Les også Astrid (30) og Roar (32) gifter seg lørdag: I bryllupet får gjestene servert mat som er utgått på dato
SAMARBEIDER: Ungdomsbedriften samarbeider blant annet med Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Fra venstre: Kjøkkensjef Gardar Sigfusson, Even Tokerud (17), Manoor Nisa Ahmed (18) og Ulrik Brunner (17) fra Godt å Gi UB. Les også – Det kastes altfor mye mat
Vi trenger litt oppdragelse av de unge. Det er de som skal overta restene etter kalaset Les også «Vi over 50 trenger litt oppdragelse»
Slik ser det ut hos Holdbart.no på Vestby. Snart åpner de på Romerike. Foto: Kjell Brustad/Holdbart.no Les også Utvider med ny butikk på Romerike: – Vi tror dette er et godt sted å etablere seg
AUF mener tiden er inne for å innføre en lov som forbyr dagligvarehandlene å kaste mat. Foto: Roald, Berit Les også «Forby matkasting nå!»