Etter 108 år er det slutt for denne sjokoladen

Det er salg og etterspørsel som bestemmer, og etterspørselen etter Lohengrin har sunket for mye siden sjokoladen først kom i salg i 1911.

Det er salg og etterspørsel som bestemmer, og etterspørselen etter Lohengrin har sunket for mye siden sjokoladen først kom i salg i 1911. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etterspørselen etter den romkremfylte, kjøttbeinformede sjokoladen Lohengrin fra Freia har sunket så mye at det ikke lenger er lønnsomt å produsere den.

DEL

(an.no): Det er Aftenposten som melder om nyheten som kanskje får enkelte sjokoladeelskere og – nostalgikere til å bli litt lei seg.

– Det er alltid trist når gode, gamle klassikere forsvinner ut av sortimentet. Men vi håper de som er skuffet, finner nye favoritter blant dem vi har i porteføljen, sier Celin Huseby, nordisk kommunikasjonsdirektør i Mondelez International, som eier Freia.

Dermed er det snart slutt for et kapitel i norsk sjokoladehistorie.

De første som spiste Lohengrin-sjokoladen, var teatergjestene som i 1911 fikk med seg premieren av Richard Wagners opera med samme navn på Nationaltheatret. Sjokoladen ble utformet av arkitekten Henrik Bull, som også hadde tegnet teateret. De siste er i 2019. Freia har nylig måttet ta den kjøttbeinformede, rosepyntede, romkremfylte 108-åringen ut av produksjon.

Lohengrin vil forsvinne fra butikkene i løpet av februar, eller så langt lageret rekker.

Artikkeltags