– Sprer varme til selv de mest hemmelige deler av kroppen

Lag din egen julegløgg fra en eldgammel oppskift.

DEL

Krydret vin, eller gløgg, har vært en favorittdrikk til alle tider. Denne oppskriften inneholder oppløftende krydder som sies å spre varme selv til de mest hemmelige deler av kroppen.

Dette trenger du:

1 flaske rødvin, gjerne spansk

2 ts kardemommetjerner

10 nellikspiker

4 biter hel kanel

Skall av en halv appelsin

Et eple i biter

En pose te

En stor bit ingefær

3-4 stjerneanis

3-4 pepperkorn

3-4 allehåndefrø

En vaniljestang

200 gram brunt sukker

En god slump portvin og/eller brun rom eller konjakk

Slik gjør du det:

Ha en kopp vann, krydder, eplebiter, appelsinsaft og sukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. La det syde i rundt ti minutter så du trekker ut smaken av krydderet. Du kan gjerne lukte og smake deg fram til din egen variant av krydderblandingen.

Tilsett rødvin og la det trekke over svak varme en times tid så smaken får utvikle seg. Det må ikke koke.

Sil gløggen og tilsett portvin og rom eller konjakk. Ha den i en karaffel og server gjerne med en skive sitron eller appelsin.

Nyt!

Oppskriften er hentet fra juleheftet "Julens myter og overtro" av Line Therkelsen fra Lørenskog.

Artikkeltags