Det var Fjordland som inviterte til bakekonkurransen «Norges beste bakst». Over 600 bidrag ble sendt inn til konkurransen, og det var matbloggeren Tove Holter fra Skedsmokorset som stakk av med seieren, og en kjøkkenmaskin.

– Det var veldig morsomt å vinne konkurransen. Kaken er jo veldig god så jeg håpet at den ville vinne. Det var også mange andre gode bidrag, så selv om jeg hadde troen på seierskaken min, ble jeg ble overrasket når jeg leste navnet mitt. Overrasket og glad, sier vinneren.

Ekstra god

Juryen begrunner det slik:

«Tove Holter har gjort et par smarte grep med den tradisjonelle eplekaken, som gjør den ekstra god og saftig. Den har knust kjeks på toppen, noe som gir en god crunch, og bruk av epler som kjøres til mos og blandes i deigen gjør kaken saftig. Oppskriften er i tillegg veldig enkel å følge og Tove har laget en flott presentasjon av kaken, både i bilde og tekst.»

Idefull

43-åringen fra Skedsmokorset er en ivirg hobbykokk, glad i baking og matlaging og hun deler matoppskrifter og tips til hjemmet på bloggen idéfull.no.

– Jeg synes det er morsomt å eksperimentere på kjøkkenet, og det gir meg stor glede å servere noe som også faller i smak hos andre, både i form av nye idéer og bilder, sier hun.

Les Tove Holters mat- og idéblogg, idéfull.no.

Oppskrift på saftig eplekake

Lyst til å prøve selv? Her er vinneroppskriften:

Ingredienser:

Kaken
5 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
7 dl mel
4 ts bakepulver
1 dl skummet melk
150 gr smeltet smør
Mos av 4 epler (most med stavmikser)
Eplebiter av 3 epler

Toppen
2 ts kanel
50 gr brunt sukker
6 Bixit kjeks

Slik gjør du:

Kaken
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Tilslutt rører du forsiktig inn eplemosen. Ha røren i en liten bakepapirkledd langpanne, og ha så eplebitene utover kaken, og trykk dem godt nedi røra.

Toppen
Knus ingrediensene og bland med stavmikser. Strø det utover røra.

Stek kaken på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.

Nytes lun og fersk og kanskje sammen med is, krem eller vaniljekesam.

Kaken blir saftigere dagen derpå.