Kaza & Karlsen tilbake til start

Jubilerer: Hiphop-trioen Kaza & Karlsen (og Dj Crizmo) markerer at det er 10 år siden de ga ut «Neste skritt». Foto: Privat

Jubilerer: Hiphop-trioen Kaza & Karlsen (og Dj Crizmo) markerer at det er 10 år siden de ga ut «Neste skritt». Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Er du interessert i musikk eller kunst er det mye å velge i på Romerike i helga.

DEL

«Min kamerat er også din kamerat!». Både sangen og Kaza & Karlsen er blitt et fenomen i Lillestrøm med årene, og lørdag kveld markerer hip-hoptrioen fra Flisbyen at det er 10 år siden debuten «Første skritt» så dagens lys.

Stedet å være lørdag kveld er Martins pub, for det er mange grunner til å bidra til at 10-årsmarkeringen til Kaza & Karlsen skal bli en utsolgt og deilig energisk affære.

– Vi kaller konserten «Tilbake til start, og i tillegg til overraskelser og gjesteopptredener spiller Kazim Kahn deilig 90-tallshiphop hele kvelden, er beskjeden fra Glenn Pettersen og kompani.

Møttes i 1993

Skal vi trekke de lange linjene tilbake i tid, så går sneakers-avtrykkene til Kaza & Karlsen helt tilbake til 1993.

Noen husker en bande hiphop-ere som gikk sammen om å lage demoen «Representin' 2000», som ble sendt inn Tommy Tee som satt i hovedstaden og spant musikk på radioen.

Demoen ble spilt på P3, noe som resulterte i at hiphop-ildsjelen Fred Russel inviterte banden til Rockefabrikken for å lage album. I 1997 kom «When starrs Collide». Den solgte i 500 eksemplarer.

Fotball-rap

Representin' 2000 ble spurt om å lage en supportersang til Lillestrøm Sportsklubb i 2003. «Lillestrømgutt» resulterte i en overgang til norske tekster.

Vinteren 2005 gikk Kaza i studio med noen av Karlsens beats under armen. Kjemien var på plass, og duoen var sultne på en ny utgivelse. Uten press eller hastverk ble nye låter laget og spilt inn. Etter hvert ble «Operasjon Dagsverk» gitt ut, og Kaza & Karlsen var i gang med en ny epoke, som denne helgen gjør at de står på scenen på Martins og markerer 10 år som blodsbrødre og hiphop-prosjekt. Møt opp og bidra til at Kaza & Karlsen får en fortjent kveld.

Martins pub, fra 20.00 lørdag.

Nes' svar på Pavarotti

Stig Sydtangen kalles for Nes' lokale tenorhelt og bygdas svar på Pavarotti. Søndag kan du høre han synge i Nes kirke.

På konserten synger han et program der vandringstemaet står sentralt.

Nes kirke, søndag kl 19.

Malerier i Kunstsalen

Brian Albers fra Australia stiller ut i regi av Lørenskog kunstforening. Han har i en årrekke deltatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet. I Kunstsalen stiller han ut malerier.

Kunstsalen, Lørenskog hus. Åpning lørdag kl.13. Varer til 11. juni.

Ung kultur i Fetsund

Under lørdagens «Flomdag» vil 300 av Fet kulturskoles elever være i sving med dans, musikk og kunst-workshop. Kommunens kor og korps stiller også opp på flomdagen, og i et av innslagene skal alle korpsene spille samtidig - mens kulturskolens elever danser til innslaget. Det er fjerde gang det arrangeres «Flomdag», en dag som markerer at akkurat nå er vannstanden i Glomma på sitt høyeste.

Stasjonsparken, Fetsund, lørdag 12-17.

Tysk samtidskunstner

I Galleri Würth åpnes lørdag en ny utstilling med verker av den tyske samtidskunstneren Georg Baselitz. Dette er en soloutstilling viet Georg Baselitz, som er en av Tysklands store samtidskunstnere og en kunstner med sterk sterk posisjon internasjonalt. Gallerileder Anne-Birte Snilsberg sier at Baselitz er en kunstner de lenge har hatt et ønske om å presentere for et norsk publikum.

Galleri Würth, Nittedal, lørdag kl 14.

Stian i Kulturbanken

Det begynner å bli en liten stund siden Stian Carstensen holdt konsert på Jessheim, men lørdag kveld er han tilbake i hovedstaden på Øvre Romerike. Carstensen inntar Kulturbanken Kreti & Pleti lørdag kveld, og billettsalget er allerede godt i gang.

Carstensen går for å være spontan, uforutsigbar, morsom og står med ett bein i jazzen, ett bein i folkemusikken og ett bein i ... Stian Carstensen har et bein overalt han. Og han må oppleves, ikke skrives om. Så ta heller turen ut på konsert.

Kreti & Pleti, Jessheim, lørdag fra 20.00

Piknik i parken

Våren feires med piknik i parken ved Eidsvollsbygningen for store og små lørdag 20. mai. Amund Maarud (bildet) og Tom Stalsberg kommer. Hilde Mæhlum, Odd Arne Klungseth, Astrid ladderud, Sigmund Gundersen Rune Melby og Tove Fjellvang Lie kommer. Disse byr på poesi, musikk og annen kreativ føde.

Ta med pledd og piknikkurv og bidra til å skape atmosfære i parken. Det blir leker og aktiviteter for barna. Dagen lagt opp til at alle generasjoner kan hygge seg.

Eidsvollsbygningen 12-16.

Quiz-tid!

Hypp på å sette kunnskap ut i praksis? Da kan du ta med deg fire andre venner og bli med på quiz i Kulturbanken fra 15.00 lørdag. Det bys på lett blanding av spørsmål og musikk, og det er ingen aldersgrense. Maks fem personer på hvert lag.

Kreti & Pleti, Jessheim, lørdag kl 15. Dørene er åpne fra 12.00.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken