Marthe Bogstad fra Kløfta (25) er, til tross for sin unge alder, fulltidsbonde, leder i Akershus Bygdeungdomslag og kaptein på det lokale damelaget – og mener det verste som finnes er tafatte folk.

Nå hylles hun for sine lederevner, sitt engasjement og stå-på-vilje.

– Sunne verdier

– Det er utrolig givende å engasjere seg, ta ansvar og se resultater av det man gjør. I Akershus Bygdeungdomslag har jeg gleden av å jobbe med 850 venner som bidrar på dugnadsbasis for å skape liv og samhold, og på gården er jeg min egen sjef og har gleden av å se resultater av egen innsats hver eneste dag, sier Bogstad.

I dag mottar hun prisen som Helt sjef fra organisasjonen Lederne og McDonalds. Frode Kyvåg, som har ledet juryen begrunner valget av Bogstad slik:

– Marthe er ikke bare en tøff jente med et enormt pågangsmot, men hun har sunne verdier, viser handlingskraft og bryr seg om norsk matproduksjon, og ikke minst er hun levende opptatt av å utgjøre en forskjell i nærmiljøet. Hun er et bevis på at det er plenty av initiativ og skaperlyst blant dagens unge, og en veldig verdig vinner av Helt sjef 2015.

Stolt

Bogstad er stolt over å motta hederbevisningen.

– Det er helt uvirkelig. Alle finalistene har gjort så mye bra, og var sterke på sine måter. Jeg er utrolig stolt over å ha vunnet prisen, og tar det som et stort kompliment og en oppfordring til å fortsette å ta ansvar og å skape resultater. Folk har naturligvis forskjellige forutsetninger, men jeg tror oppriktig på at alle kan bidra til fellesskapet på sin måte. Det handler om å finne ut av hva man er god på, og gjøre det beste med det, sier hun.

Arbeidslivsprisen Helt sjef deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, og har til hensikt å løfte fram dyktig ungdom som viser innsatsvilje og engasjement langt utover det vanlige. Det ble sendt inn 250 nominasjoner til årets pris.

Vinneren av Helt sjef får en reise til 20.000 kroner og en egen ledercoach i et år.