Nytt gull – Lindvik har vært best i alle hoppene

I egen klasse: Marius Lindvik bidro sterkt til at to norske jenter og -gutter ble juniorverdensmestere for lag søndag. Foto: NTB scanpix

I egen klasse: Marius Lindvik bidro sterkt til at to norske jenter og -gutter ble juniorverdensmestere for lag søndag. Foto: NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kandersteg, Sveits: Marius Lindvik (19) gjorde rent bord i junior-VM.

DEL

Akkurat som da han vant det individuelle rennet torsdag, var Rælingen-hopperen best i begge omganger i lagkonkurransen søndag. Som ankermann sikret han gullet, drøyt 14 poeng foran Tyskland.

– Det var gøy. Alle hoppet bra. Da gikk det veien. Det er kjempemoro å dra herfra med to gull, sier Frogner-gutten.

Han tror grunnlaget han la med teknikktrening i fjor sommer er mye av årsaken til at resultatene er blitt som de er blitt.

– Det var god timing på formtoppen. Jeg har vunnet alle hoppene jeg har stilt opp på her nede. Teknikktreningen la grunnlaget, sesongen startet ok, og så fant jeg det siste lille etter hvert i løpet av vinteren.

Lindvik har ikke tenkt til å ligge på sofaen under OL. Allerede denne uken reiser han til Iron Mountain i USA for å hoppe kontinentalcup. Målene for resten av sesongen er han imidlertid forsiktig med å utbasunere, i alle fall høyt.

– Det blir interessant se nivået jeg holder i Raw Air (norsk hoppuke; journ.anm.). Jeg gleder meg veldig til å hoppe i Vikersund.

Den personlige bestenoteringer er på 217,5 meter.

– Den håper jeg selvfølgelig å slå.

Han hevder å ha et veldig avslappet forhold til mulighetene for å komme seg på elitelandslaget neste sesong.

– Har man høye forventninger, er det fort gjort å bli skuffet. Jeg tenker ikke så mye på det. Nå er det veldig morsomt å hoppe på ski. Det handler bare om å bevare denne følelsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags