Gå til sidens hovedinnhold

Mannen som meldte seg for politiet er ikke «Hettemannen»

Ønsker fortsatt tips om det ukjente vitnet.

Onsdag gikk politiet ut med flere overvåkningsvideoer som viser en man som tilsynelatende er iført en blå skalljakke – med hetten trukket over hodet – brune bukser og mørke sko og hansker bevege seg i områder i nærheten av Sloraveien den 31. oktober 2018.

Politiet fikk umiddelbart inn flere tips om det ukjente vitnet, og en mann mente også at det kunne være ham på videoen. Mannen meldte seg for politiet, men er nå sjekket ut av saken.

Det bekrefter politiet overfor Romerikes Blad

– Vedkommende som kontaktet politiet, og lurte på om det kunne være ham, er i løpet av dagen sjekket ut av saken, opplyser politiadvokat Haris Hrenovica i en e-post.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

– Interessert i kontakt

Dermed fortsetter politiets jakt på identiteten til det ukjente vitnet. Politiet opplyser at de også torsdag har fått flere tips om mannen som vises på overvåkningsbildene.

– Arbeidet med å ta imot og behandle tips pågår fortsatt, og politiet er derfor interessert i kontakt med alle som kan ha opplysninger om hvem mannen er, opplyser Hrenovica.

Politiadvokaten – som understreker at vedkommende på videoen har status som vitne og at politiet ikke har opplysninger som knytter ham til saken – opplyser at det er området mannen beveger seg i og tidspunktet han blir observert på som gjør ham interessant.

Dette er ruten til det ukjente vitnet

  • Strekningen Lørenskog Ishall – området Langvannet:

Kl. 10.22 kommer mannen sannsynligvis fra parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, går opp en trapp som leder over Metrosenteret og kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Deretter går mannen i nordgående retning og følger formentlig gangbroen over RV 159 mot Mailand skole. Videre passerer han Hjelpemiddellageret på sørsiden av bygget, og går gjennom Rådhusparken i retning andemateplassen/Elveveien.

Dette er siste videobservasjon av mannen på turen mot Langvannet.

  • Strekningen området Langvannet – Lørenskog Ishall:

Politiet sitter også på videoovervåking som viser mannens retur mot Lørenskog ishall. 28 minutter etter siste observasjon ved Langvannet, blir mannen observert gående i sørgående retning på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset ved Lørenskog Ishall, der han ble observert første gang.

– Fordi vi ikke vet hvem han er og fordi han beveger seg i nærheten av eller mot det sentrale åstedet på et tidspunkt som er av interesse for etterforskningen, ønsker vi kontakt, sa Hrenovica onsdag.

Lett lenge

Innad i politiet har man jobbet lenge med å finne ut hvem som er observert på videobildene. Hrenovica bekreftet onsdag overfor Romerikes Blad at det ukjente vitnet har vært av politiets interesse i nærmere ett år.

– Innledningsvis i etterforskningen ble vitnet betegnet som lite interessant. Men etter en samlet gjennomgang av alt av videomateriale, hvor fragmenter fra ulike overvåkningskameraer ble satt sammen, kunne politiet se hvor han hadde beveget seg. Da ble han interessant for politiet.

– Når ble han det?

– På sommeren eller høsten i fjor, opplyste Hrenovica til RB onsdag ettermiddag.

Anne-Elisabeth Hagen har nå vært savnet fra sitt hjem i Sloraveien 4 i rundt 20 måneder. Hennes ektemann, forretningsmannen Tom Hagen, ble 28. april pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Hagen nekter straffskyld.

Også en annen mann, en 32 år gammel romeriking, er siktet i saken. Han er siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Også han nekter for å ha noe med saken å gjøre.