Gå til sidens hovedinnhold

Mann truet med å bruke våpen mot kvinne

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann skal ha endt i et håndgemeng med en kvinne. Der skal han ha truet med å bruke pistol på henne.

Det opplyser operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt søndag morgen.

– Vi fikk melding om noen menn som skulle ha vært på en adresse på Finstadjordet i Lørenskog. En kvinne som bodde der skulle da ha blitt utsatt for vold av en mannsperson i tillegg til at det var snakk om at han kunne være i besittelse av et våpen, opplyser Sveen.

Politiet bevæpnet seg og reiste umiddelbart til stedet for å få kontroll på mannen, men da de kom fram var det kun den fornærmede kvinnen de fant.

– Der får vi vite at det ikke er snakk om noen personskade og litt håndgemeng samt truende atferd. Vi satte derfor i gang med å lete etter mannen som hadde truet med å bruke våpen.

Mannen skal likevel etter noe tid selv ha tatt kontakt med politiet da han forsto at de var ute etter ham.

– Vi antar nå at det ikke var snakk om et ekte våpen som han skal ha vært i besittelse av. Han skal likevel ha vært beruset over lovlig grense og vi mistenker at han har kjørt bil. Han ble derfor anmeldt for dette og tatt med inn for blodprøvetaking.

Operasjonslederen poengterer at det ikke skal ha vært noen stor dramatikk rundt pågripelsen av mannen og at han nå i morgentimene er dimittert.

– Det er fortsatt litt uklart hva som har foregått i forbindelse med trusselen. Det er ikke slik at han har tatt fram noe våpen eller pekt, påpeker Sveen.

Barket sammen

Kun noen timer senere ble politiet også tilkalt til en adresse på Løvenstad i Rælingen etter melding om bråk.

– Der skulle det ha vært slåssing mellom to menn på en privat fest på en privat adresse.

Politiet skal raskt ha fått kontroll på to personer som siden ble henvist til hver sin bolig og bortvist fra festen.

– Dette skal være to litauiske menn, opplyser operasjonslederen.

Fant skadd mann

Cirka en halv time senere fikk politiet melding fra Storgata på Jessheim der en mann lå nede.

– Mannen lå på bakken og skal ha fått juling på et utested. Han ble tatt med til legevakt av en ambulanse samtidig som politiet noterte personalia fra vitner på stedet.

I ettertid tok derimot en mann i 40-årene kontakt med politiet og fortalte at han hadde vært invovlert i et håndgemeng til samme tid og sted som mannen ble funnet skadd.

– Det skal ha vært en konflikt som oppsto spontant, det er påstand mot påstand og det er snakk om en mulig anmeldelse i ettertid. Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade.

Fant sovende kvinne

Klokka 01.30 fant en bussjåfør på Lillestrøm stasjon en kvinne sovende bakerst i bussen. Sjåføren skal ha forsøkt å få kontakt med kvinnen i 20-årene uten å lykkes.

– Politiet sendte en patrulje som raskt fant ut at kvinnen var såpass beruset at hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Hun ble dermed framstilt for lege og sendt i drukkenskapsarresten.

I tillegg til disse hendelsene er flere personer blitt bortvist både fra Jessheim og Lillestrøm sentrum i løpet av natta for mindre hendelser, får RB opplyst.

Kommentarer til denne saken