Påkjørselen skal ha skjedd inne på avfallsanlegget til bedriften Ragn-Sells.

– Det er en påkjørsel av en person inne på avfallsanlegget. Nødetatene har nettopp kommet fram, opplyser operasjonsleder Jon-Erik Nygård i Øst politidistrikt.

I den første Twitter-meldingen meldte politiet at det skulle dreie seg om en påkjørsel av et barn. Dette viser seg å ikke stemme, men er en voksen mann.

– Han skal være våken og bevisst, men ha noen smerter. Han blir nå undersøkt av helsepersonell på stedet, fortsetter operasjonslederen.

Mistet førerkortet

Politiet opplyser at mannen som er i 30-årene fra Rælingen er kjørt til Ahus for en sjekk.

– Han betegnes som lettere skadet, skriver politiet på Twitter som videre skriver at mannen skal ha blitt påkjørt av en varebil, mens han sto og dirigerte.

Operasjonsleder Nygård sier til RB at mannen som er påkjørt er en ansatt hos Ragn-Sells.

– Sjåføren som kjørte lastebilen er en privatperson. Som følge av at det er en personskade så har vi opprettet sak på forholdet og sjåføren har fått førerkortet beslaglagt.

Sjåføren er en mann i 40-årene, bosatt i Lørenskog.

Ivaretar den ansatte

Regiondirektør Raymond Fagerli Borgersen opplyser at de tidligere ikke har opplevd lignende tilfeller på avfallsanlegget.

– Ikke noe som er direkte sammenlignbart, men dette er et fokusområde for oss siden det er mange tunge kjøretøy og personer nede på anlegget, sier HMSK-sjef i Ragn-Sells, Thomas Holmsen.

Han forteller videre at de har et eget program som heter trygg ferdsel på anlegg, som handler om hvordan folk skal være kledd og hvordan de skal skilte best mulig for å unngå ulykker.

– Vi har en egen opplæring og bevissthet rundt dette. Nå skal vi først samarbeide med politiet for å se nærmere på hva som er årsaken til dagens hendelse, men det er nærliggende å se på hva vi kan gjøre for å unngå at slike ting skjer igjen, sir Holmsen.