Gå til sidens hovedinnhold

Mann i 30-årene nekter for å ha voldtatt kvinne i 20-årene

Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen som onsdag ble siktet for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene i Rælingen, nekter straffskyld.

– Han sitter i avhør på politihuset i Lillestrøm nå, opplyser mannens forsvarer Torkil-Jan Røseid til Romerikes Blad like etter klokka 12 torsdag ettermiddag.

– Hva er hans reaksjon på siktelsen?

– Han benekter å ha voldtatt kvinnen, svarer forsvareren, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

BAKGRUNN: SISTE: Mann i 30-åra siktet for voldtekt av kvinne i 20-åra

Har avhørt kvinnen

Påtaleansvarlig Adeleid Haugen opplyser at politiet har gjennomført flere avhør det siste døgnet med personer de mener er interessante i etterforskningen.

– Det har vært gjennomført flere avhør gjennom dagen, blant annet med den fornærmede kvinnen. Siden vi nå sitter i avhør med den siktede kan jeg ikke gå inn på hva som har kommet fram der, forteller politiadvokaten.

– Har dere fått klarhet i om det har vært seksuell omgang mellom partene?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere på nåværende tidspunkt, svarer Haugen.

Etter det RB kjenner til skal det ha vært flere personer i en sammenkomst på den aktuelle adressen samme kveld/natt, som voldtekten skal ha funnet sted.

Politiet bekrefter dette og forteller at partene har vært sammen tidligere samme kveld.

Pågrepet onsdag

Det var onsdag morgen at kvinnen i 20-årene ringte politiet og forklarte at hun var blitt voldtatt av en mann i 30-årene i Rælingen.

Mannen som ble pågrepet kort tid etter – i nærheten av sin egen bolig – har siden sittet i politiets varetekt.

– Slik det ser ut nå er det ingen grunn til å framstille ham for varetektsfengsling, men det kan endre seg avhengig av hva som kommer fram i avhøret, fortsetter Haugen som påpeker at hans forklaring vil være sentral i saken.

Uavhengig av hva som kommer fram i avhøret kommer han uansett ikke til å bli framstilt for varetektsfengsling torsdag får RB bekreftet.

Den fornærmede og den siktede i saken skal ifølge politiet være bekjente fra en tid tilbake. Politiadvokaten forteller at det ikke skal være snakk om noen overfallsvoldtekt.