– Personen som lå i vannet er en mann og er bekreftet død. Bærer preg av å ha ligget i vann en stund. Jobber med å identifisere avdøde, skriver Øst politidistrikt.

Politiet fikk telefon fra en innringer klokka 16.36 om at han observerte en person i vannet. Alle nødetatene rykket ut. Også luftambulansen ble sendt.

Like før klokka 17.00 var første politipatrulje på stedet og kort tid senere var alle nødetater på plass. Ikke mange minuttene senere ble personen konstatert død.

– Det vi kan si per nå er at det er en mannsperson som er funnet død og at han bærer preg av å ha ligget i vannet noe tid. Vi jobber med å avdekke ID på denne mannen og orienterer oss om det kan ha noe sammenheng med noen savnede-saker i vårt distrikt. Siden vi ikke har identifisert mannen ennå, så er heller ingen pårørende kontaktet, sier operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt til RB klokka 17.15.

Litt senere ble det kjent at det er en mann i 70-årene som er funnet død. Pårørende er nå varslet.

– Det ser ut som personen har ligget i vannet en stund. Våre foreløpige undersøkelser viser at kroppen bærer preg av det. Vi tror han har ligget i vannet i hvert fall i 48 timer, men kanskje også lengre enn det, sier politiets innsatsleder Roger Pettersen.