Ulykken skjedde i Øyernveien på Flateby. Politiet twitret om hendelsen klokken 13.44. De opplyser at ambulansen er på stedet.

– Personen er ved bevissthet og er ikke fastklemt, men sitter fast, skriver politiet.

– Ser dramatisk ut

– Det dreier seg om en person som sitter fast under en bil. Vårt oppdrag på stedet er å få vedkommende løs. Personen er ved bevissthet, opplyser vaktleder Arne Nurmi ved 110-sentralen.

Politiets innsatsleder på stedet, Dag Andre Sylju, forteller at personen har vært våken hele veien, og at han tilsynelatende ikke skal være hardt skadd. Personen er blitt frigjort fra under bilen, og tas videre hånd om av helsepersonell.

– Det er uvisst hva som har skjedd, men hovedhypotesen er at bilen har begynt å trille, og at han deretter har fått bilen over seg. Det ser dramatisk ut, men det ser ut som det har gått rimelig greit, sier Sylju.

Mannen ble frigjort drøyt 20 minutter etter at nødetatene først ble varslet.

Oppdaget av forbipasserende

Like før klokka 15.30 opplyser operasjonsleder Terje Marstad at vedkommende, en mann i 70-årene, er fraktet til Ahus for sjekk.

– Det er antatt ikke personskade. Det er heller ikke særlig store materielle skader. Patruljen på stedet vurderer det som et hendig uhell.

Innsatsleder Dag Andre Sylju forteller at det var tilfeldige forbipasserende som reagerte på bilens plassering, og som etter nærmere undersøkelser så at det var en mann som lå under den. Det var de som varslet nødetatene.